Premiär för nätverksappen Networkify på Affärsresan

Affärsresan Branäs blir premiärturen för Networkify – en app som ersätter kilovis med papper och som samtidigt är en mötesplats för alla som vill kommunicera med varandra inför, under och efter Affärsresan. Sök bland och boka möte med andra deltagare, håll koll på programmet och få viktiga uppdateringar direkt till din mobil!

Magnus Johansson på Bedriva Sverige AB har utvecklat appen. Han är en 25-årig IT-entreprenör och webbutvecklare från Karlstad med ett par uppmärksammade projekt både på gång och i ryggen. Stort fokus har hittills varit på matchningsfunktionalitet av olika slag och han har nyligen bland annat tagit fram och utvecklat den tekniska plattformen åt Unitable (unitable.se).

Hallå där Magnus Johansson, vad är Networkify för något?

– Networkify är en ny app till Android och iOS för att möta nya affärskontakter, men också för att hitta information om ett evenemang som du är på. Affärsresan Branäs är det första evenemanget som kommer att använda appen, men fler är redan på gång. I appen kan du se information om själva evenemanget, få notiser från Handelskammaren samt kommunicera med andra användare.

Appen är på väg ut på App store och Google Play för att testas av fler användare. I mars kommer den att bli tillgänglig för alla Branäs-resenärer.

Varför ville göra den här appen?

– Genom feedback från mitt nätverk kring hur nuvarande konferenser och liknande tillställningar fungerar, och med devisen ”affärer görs mellan människor” i åtanke, insåg jag att det finns en del förbättringspotential. En snabbanalys visade att det som saknas mest är en deltagarlista. Och även om det finns en sådan kan det vara svårt att hitta andra deltagare på en stor konferens.

Det finns redan event-appar, för exempelvis festivaler, men de är ofta riktade mot privatpersoner och hanterar då ofta inte deltagarlistor eller kommunikation mellan deltagare.

Vad har du för planer för Networkify

– I ett första steg kommer Networkify att få ett syskon på webben, vilket kommer att ske lagom till själva avresan. Appen är dessutom uppbyggd så att det går att släppa en specialapp per tillställning, vilket öppnar upp för olika typer av anpassningar för varje arrangör som vill använda appen till sitt eget evenemang.

Magnus-Johansson

”Min personliga drivkraft ligger i att skapa användbara, roliga och häftiga webbtjänster som folk gillar. Mitt mål med varje webbtjänst som jag är inblandad i, är att användarna ska fundera på hur i hela friden de klarade sig innan de upptäckte den nya tjänsten”, säger Magnus Johansson på Bedriva Sverige AB som har utvecklat Networkify.

Copyright © Handelskammaren Värmland | Läs vår integritetspolicy

jail