Market Update: USA

Internationellt ingår Handelskammaren Värmland i ett nätverk med 12 000 handelskamrar i världen med 50 000 000 medlemsföretag. På vårt webbinarium ”Market update” kommer du att träffa en svensk handelskammare på just den aktuella marknaden. Under mötet kommer du få en aktuell marknadsöverblick från insidan, samt en möjlighet att ställa frågor direkt till de som är experter.

Svensk varuexport till USA uppgick under 2018 till omkring 10 miljarder SEK, vilket gör landet till Sveriges viktigaste exportmarknad utanför Europa. Även för Värmland så är USA en av de största utländska handelspartnerna, i Handelskammaren Värmlands rapport ”Globala Värmland” (2018) så hamnade USA på plats fyra när det kommer till exportpartners!

Vi kommer på denna träff att ha med oss Swedish-American Chamber of Commerce och de kommer att besvara frågor så som: Vilka branscher är heta? Hur ser läget i landet ut för företag just nu i dessa ”Coronatider”? Vad ska företag tänka på om man vill göra affärer med landet?  Svenska handelskammaren i USA (SACC-USA) består av ett nätverk med 20 regionala handelskammare i landet. Syftet med SACC-USA och de 20 regionala handelskamrarna är att främja handel och investeringar mellan Sverige och USA. SACC är en medlemsorganisation med mer än 1250 medlemmar i både USA och Sverige.

Föreläsare:

Johan Marcus, VD på Swedish-American Chamber of Commerce. Johan har mer än 20 års erfarenhet av affärsutveckling inom olika industrier. Tidigare har han haft ledande befattningar på bland annat Business Sweden, Svensk Handel och PostNord Sverige AB (Posten AB).

Har du andra frågor kring seminariet?

Kontakta Henrik på henrik@handelskammarenvarmland.se eller Alexandra på alexandra@handelskammarenvarmland.se!

 

 

Kontaktperson:
Alexandra Pfeiffer klar

Alexandra Pfeiffer

Internationell handel