Det amerikanska ödesvalet – Hur kommer vi att påverkas?

En vecka före USA:s presidentval, får vi en rapport och analys av valet av utrikeskorrespondent Rolf Porseryd och Anna Throne-Holst, vd på den svensk-amerikanska Handelskammaren i New York och tidigare demokratisk kandidat till den amerikanska kongressen.

Värmland är superglobalt och USA är en av våra stora marknader, som är och kommer att fortsätta vara viktig för oss. Den 3 november 2020 avgörs presidentvalet i USA. Ett val som av många bedömare beskrivs som ett ödesval, inte bara för USA utan för en hel värld. Vem kommer att styra landet de närmaste åren – President Donald Trump eller Demokraternas presidentkandidat Joe Biden? Årets val, med pandemin, den ökade polariseringen och Trump själv som faktorer, är unikt.

Vad kommer att bli avgörande, vad tror våra gäster om valets utgång och hur kommer resultatet att påverka USA, omvärlden och Värmland de kommande fyra åren?

Varmt välkommen till ett webbinarium där vi fördjupar oss i en av årets största händelser!

Utbildare:

Anna Throne-Holst

VD svensk-amerikanska Handelskammaren, New York (SACCNY)

Anna Throne-Holst, född i Oslo och uppvuxen i Stockholm, är vd för SACCNY som har till uppgift att främja, stödja och skapa värde för svenska företag i USA. 2016 kandiderade hon hon för Demokraterna till kongressen i det amerikanska valet och var påhejad av Joe Biden. Anna sommarpratade också i Sommar i P1 2018.

Rolf Porseryd

Utrikeskorrespondent

Rolf Porseryd har i många decennier bevakat världen för Sveriges Radio och TV och sedan 30 år tillbaks för TV4. Rolf har bott i Hongkong, Sydamerika, Paris och New York och har bevakat sju amerikanska presidentval.
Årets val är det mest spektakulära i modern tid och utgången är helt oviss. Allt kan hända, säger Rolf som tror att valet kommer att avgöras i delstater som Florida och North Carolina.

Kontaktperson
Alexandra Pfeiffer klar

Alexandra Pfeiffer

Internationell handel