2018-03-22

Kalender och Nyheter

Möt Riksbanken

Hur mår egentligen Sveriges ekonomi och var är vi på väg? Den 22 mars får vi svaret, när en av Sveriges vice riksbankschefer och SBABs chefsekonom kommer på besök.

I 350 år har Riksbank styrt över Sveriges penningpolitik och haft stort inflytande över den svenska ekonomin. Nu har du möjlighet att höra vice riksbankschef, Martin Flodén, och SBABs nytillträdda chefsekonom, Robert Boije, diskuterar läget för svensk ekonomi och hur konjunkturen och omvärldssituationen förväntas påverka utvecklingen.

Vad händer med räntan?

Hur går egentligen svensk ekonomi, hur snabbt kommer Riksbanken att höja räntan och vad krävs för att skapa en stabil ekonomisk utveckling? Vad händer om bostadspriserna fortsätter att falla och är den högkonjunktur vi haft på väg att ta slut? Det och mycket mer pratar vi om den 22 mars.

Riksbanken är Sveriges centralbank och en myndighet under riksdagen. Riksbankens huvuduppgifter är att värna om prisstabilitet och finansiell stabilitet. De ska också se till att betalningarna i ekonomin kan ske säkert och effektivt.

Martin Flodén är en av fem vice riksbankschefer. Han tillträdde som vice riksbankschef den 22 maj 2013 med en mandatperiod på fem år. Martin Flodén är professor i nationalekonomi vid Stockholms universitet.

Robert Boije tillträdde tjänsten som chefsekonom på SBAB den 8 januari 2018. Han är doktor i nationalekonomi och har tidigare arbetat som bland annat chefsekonom på Riksrevisionen och Finansinspektionen, samt chef för Utredningsenheten på Riksbanken.

Varmt välkommen!

 

 

Läs alla Handelskammarens kalenderinlägg
jail