Handelskammaren – Kalender | 2018-03-13

Nätverksfrukost Arvika 18-03-13

Välkommen till en nätverksträff full av nya möten, när vi pratar mångfald, inkludering och vikten av att mötas.

För att trygga framtidens kompetensförsörjning och skapa ett mer inkluderande samhälle, måste vi ta till vara på den kompetens och de erfarenheter som de människor som kommer till Sverige och Värmland har. Under morgonen får vi ta del av en rad inspirerande berättelser från företag och organisationer som stärkt sin verksamhet och fått tag i kompetens, tack vare att de vågat titta utanför sina vanliga nätverk.

Vi har med oss Bengt Danielsson, på elfirman DelabGlava. Bengt har nyligen anställt en person som kommit till Sverige, efter att ha fått hans elektrikerlicens validerad. Med på plats är också Björn Ståhlberg och Geert Barelds, på Bröderna Olssons. För att möta den kompetensbrist som finns inom yrket, har de anställt kockar med en rad olika nationaliteter,

Med är också Tara Gûndogmus, från Arbetslivssupport, ihop med  Narin Ahmad, som sedan en tid tillbaka arbetare på Apotek Hjärtat i Arvika. Dessutom får vi höra om Handtaget, en satsning som ger nyanlända chans till arbetsträning och praktik. Vi har också med Moelven Byggmodul, dit många av deltagarna i Handtaget slussas vidare, vilket har lett till ett flertal anställningar.

Varmt välkommen!

Morgonens program

  • Frukost och nätverkande
  • Presentationsrunda
  • Intervjuer med:

Bengt Danielsson, DelabGlava AB
Björn Ståhlberg och Geert Barelds, Bröderna Olssons
Tom Gustafsson-Lynch, Moelven Byggmodul
Tara Gûndogmus, Arbetslivssupport
Narin Ahmad, Apotek Hjärtat
Petra Andersson, Värmlandsmodellen/Handtaget
Henrik Kihlström, Handelskammaren Värmland

 

Information & anmälan

2018-03-13, 07:30-09:00. Frukosten serveras från 07:15.

Scandic Arvika, Torggatan 9

Pris: Kostnadsfritt

Bokningsvillkor: Eventuella återbud ska vara oss till handa senast klockan 15.00 dagen innan. Ej avanmäld plats debiteras med 450 kronor plus moms.

Vi vill att så många företag som möjligt ska kunna delta, därför får max två personer per företag bokas per tillfälle. Endast för medlemmar i Handelskammaren Värmland.

Eventanmälan

  • Jag samtycker till att de bilder som tas under träffen och där jag deltar, får användas i Handelskammaren Värmlands sociala medier, nyhetsbrev, webb, app och tryckta material så som verksamhetsberättelse etc.

Copyright © Handelskammaren Värmland | Läs vår integritetspolicy

jail