Kategoriarkiv för Nätverkskategori

Nätverksfrukost i Arvika – Handel och e-handel

2018 blev ett framgångsrikt år för den svenska e-handeln. Tillväxten uppmättes till 15 procent jämfört med året innan. För 2019 är prognosen att e-handeln kommer växa med 14 procent och uppgå till 88 miljarder kronor. Under denna nätverksfrukost träffar vi tre spännande företag som alla ser e-handeln som en affärsmöjlighet!

Möt tre företag

Under morgonen möter vi Pauline Grindvall från e-handelsbolaget My Perfect Day, en av tre nominerade till Handelskammarens utmärkelse Årets affär. Företaget har haft en rejäl utveckling de senaste fem åren och omsättningen har ökat med minst 60 procent varje år. Pauline delar med sig av sin resa och ger oss tips på hur man lyckas med sin e-handel.

Bland fjolårets tillväxtraketer i Sverige hittar vi bland annat livsmedelshandeln. Mycket beroende på att de stora aktörerna satsade på nätet under året. Vi träffar Mikael Wiotti, ägare av Ica Kvantum Arvika, som berättar om sin e-handelssatsning. Vad händer när en fysisk butik även blir digital? Med omsättningen, kunderna och butiken?

För Ann-Charlott Åström på den nyöppnade butiken Be True Clothing är webben ett extra skyltfönster. Under frukosten pratar vi också med henne om hur det digitala och det fysiska kan gå hand i hand.

Valmöte

Vi avslutar frukosten med ett kort valmöte i Handelskammarens lokalavdelning i Arvika, där vi utser och presenterar representanterna för 2019.

Nätverka!

För att skapa goda förutsättningar för nya affärer finns det gott om tid för mingel. Det finns också möjlighet att stanna kvar och nätverka efter frukosten.

Varmt välkommen!

Nätverksfrukost Karlstad

Just nu ser vi en rad spännande företag starta upp i regionen. Det handlar både om rena nyetableringar och befintliga företag som utökar och utvecklar sina verksamheter. Under morgonen får vi stifta bekantskap med några av de senaste tillskotten.

Med oss har vi två rykande färska nyetableringar. Den ena ett center för den snabbt växande sporten padel. Den andra så ny att vi ännu inte kan avslöja vad det handlar om, men som också kommer att erbjuda något, för Värmland, helt nytt.

Vi gästas av Magnus Kihlström på Make My Day, som tillsammans med en intressant mix av investerare dragit igång ett nytt bolag som heter Make My Film. En helt ny onlinetjänst på den nordiska marknaden, som gör det både enklare och billigare att få professionellt redigerad film.

Framtidens företagare

Dessutom träffar vi vinnarna av Superhjältestipendiet, som utses vid 100° Karlstad den 15 mars. Stipendiet om 250 000 kronor tilldelas en UF-företagare, ett UF-företag eller en UF-alumn upp till 25 år och ska förverkliga drömmen om att ta steget från affärsidé till företag.

Varmt välkommen!

After work Kristinehamn

After Work Kristinehamn

Nu är det äntligen premiär för vår After Work på Stadshotellet i Kristinehamn!

Den 7 mars bjuder Handelskammaren Värmland tillsammans med Stadshotellet i Kristinehamn in till After Work. Ta med kollegor och vänner och bredda ditt nätverk tillsammans med oss!

After Worken är öppen för alla och ingen föranmälan krävs.

Varmt välkommen!

Handelskammaren

Nätverksfrukost Karlstad - Löfbergs Arena - Fullbokad

Idrott, både på elitnivå och på bredden, är en viktig ingrediens för att skapa en attraktiv region. Under morgonen pratar vi om idrottens betydelse för det värmländska näringslivet och hur vi kan stärka Värmland som idrottsregion.

Vi har med oss Kicki Johansson, ordförande Värmlandsidrotten, Johan Engberg, verksamhetsansvarig på IF Göta och Marcus Ekholm, projektledare för arenautveckling på Karlstads kommun, för att bland annat prata attraktivitet, Friidrotts-SM och arenabyggen.

Dessutom får vi oss en pratstund med Stefan Larsson, vd Färjestad BK, som ger sin syn på ”produkten FBK” och dess betydelse för Värmland och Karlstad. Vi pratar också kval till SDHL och stundande SM-slutspel med representanter från föreningens A-lag.

För den som vill finns möjlighet att följa med på en rundvisning i arenan efter frukosten (ca.08.50-09.30).

Varmt välkommen!

Sportlov kreativa barn

Ta med barnen på en annorlunda sportlovsaktivitet!

Välkomna till en Handelskammarträff där barnens kreativitet och lärande står i centrum!

Vi tar hjälp av barnen för att skapa bilden av framtidens Värmland. Vad tror barnen kommer att finnas i framtidens samhällen? Vilka robotar hänger vi med? Och vad kommer vi egentligen göra på jobbet?

Ta med dig barnen, mingla, testa på roliga aktiviteter och ha en härlig dag tillsammans med oss!

Välkommen!

Öppet hus – där du bland annat kan testa på detta

Häng med robotar i LEGO Mindstorms! Kör eller bygg inspirerande robotar enligt LEGO Education-konceptet.

Skapa framtidens drömstad med hjälp av kartong, silkespapper, piprensare, bomull, folie, snöre, saxar, klister och pennor!

Testa på vardagskemi med kemikalier som finns hemma. Det smäller, kladdar, byter färg och sprutar.

Tillverka eget papper – precis som en riktig ingenjör!

Fundera över vad du vill bli när du blir stor och få en rolig miniföreläsning om coola framtidsjobb.

Kom, var nyfiken, pyssla, ställ frågor, titta, testa och ha kul! Alla barn är med på sina villkor!

Partners

Dagen arrangeras i samarbete med Tengbom, CGI, BillerudKorsnäs & Karlstad Makers/Innovation park.

Ps. Har ditt företag någon annan rolig idé att erbjuda barnen denna dag – hör av dig!

Nätverksfrukost på Volvo i Arvika- Fullbokat

Konkurrensen om arbetskraften ökar och det blir allt viktigare för arbetsgivare att arbeta aktivt med att attrahera, rekrytera, motivera och behålla personal. På Volvo i Arvika är Employer of choice ett av verksamhetens strategiska områden. Vid denna nätverksfrukost lär vi oss mer om hur de jobbar!

Volvo Construction Equipment är världsledande när det gäller tillverkning och försäljning av hjullastare. På huvudfabriken i Arvika jobbar 1000 personer och här tillverkas maskiner – från plåt till färdig produkt – som sedan skickas vidare ut i hela världen.

Välkommen till årets första nätverksfrukost i Arvika, som denna gång hålls i Volvo CE:s lokaler, där vi fördjupar vi oss i frågan hur man är en attraktiv arbetsgivare.

Vi inleder träffen med frukost på Volvo CE:s besökscentrum, där Mikael Liljestrand, platschef, och Jeanette Widén, HR-chef, presenterar Arvikafabrikens arbete kring Employer of choice. Vi avslutar med en rundtur i fabriken.

Varmt välkommen!

Fullbokat. Vill du stå på väntelistan kontakta Eva Johansson, eva@handelskammarenvarmland.se.

Nätverksfrukost Karlstad - Fullsatt

Välkommen till årets första nätverksfrukost, tisdag 5 februari. Denna morgon med fokus på konjunkturen.

Under årets första frukostträff pratar vi ekonomiska utsikter för 2019 med Nordeas chefsanalytiker Henrik Unell. Henrik ger oss sin syn på bland annat svensk och värmländsk ekonomi, handelskrig, sjunkande bostadspriser och vad vi kan förvänta oss av 2019.

Dessutom kommer vi att intervjua ett antal gäster för att höra hur de ser på framtidsutsikterna i sin bransch och för det värmländska näringslivet. Med oss har vi bland annat Lotta Löfgren, platschef på Caland och Olof Ljungberg, centrumchef Bergvik Köpcenter.

För att skapa goda förutsättningar för nya affärer kommer det att finnas gott om tid för mingel och för den som vill finns också möjlighet att stanna kvar och nätverka efter frukosten.

Varmt välkommen!

Morgonens program

  • Årsmöte med val av lokalstyrelse (ca 10 min)
  • Presentation/intervju Henrik Unell, chefsanalytiker Nordea
  • Kaffe och nätverkande
  • Paneldebatt med Lotta Löfgren, Caland, Olof Ljungberg, Bergvik Köpcenter, m.f.

 

Nätverksfrukost Kristinehamn

Välkommen till årets första nätverksfrukost i Kristinehamn!

Under årets första frukost, den 8 februari, är temat attraktivitet. Vad är attraktivitet ur ett kund-, besöks- eller medarbetarperspektiv?

Hur blir man exempelvis en attraktiv arbetsgivare? Vad innebär egentligen en attraktiv centrumkärna och hur lockar man kunder med ett attraktivt erbjudande?

Det och mycket mer diskuterar vi med våra gäster:

Anita Sjölander, produktionsdirektör Nordic Paper
Jonas Pettersson, försäljningschef Husbilslandet
Madelen Richardsson, vd och näringslivschef Närsam

För att skapa goda förutsättningar för nya affärer kommer det att finnas gott om tid för mingel och för den som vill finns det också möjlighet att stanna kvar och nätverka efter frukosten.

Varmt välkommen!

 

 

Affärsresan 2019 – Föreställningen om Värmland

Den 16–17 maj 2019 är det dags för Affärsresan 2019 – Föreställningen om Värmland, ett annorlunda event på Selma Spa i Sunne, om och med Värmlands näringsliv.

På Affärsresan kommer du få du en chans att bidra och bli boostad. Du får ta del av hur andra företag ser på sina förutsättningar, upptäcka olika vägar till succé, knyta affärskontakter och inspireras av kolleger eller konkurrenter. Och vara med i en rörelse – både bokstavligt och bildligt.

Affärsresan 2019 – Föreställningen om Värmland kommer bli ett dygn där det ges tid för såväl relationsbyggande, aktiviteter, erfarenhetsutbyten och kompetensutveckling. Vi kommer att ha Selma Spa helt för oss själva, vilket innebär att alla är där av samma anledning – att mötas och inspireras av varandra.

Här hittar du programmet (uppdateras löpande) >>>

Vill du veta vilka företag och organisationer som redan säkrat sina platser? (uppdateras löpande) >>>   

Boende

Samtliga rum på Selma Spa är nu bokade och vi erbjuder istället rum på  Hotell Frykenstrand. Naturligtvis ordnar vi transport mellan Selma Spa och boendet! Du bokar hela resan via formuläret som vanligt.

Priser:
Enkelrum hotell Frykenstrand  4 995 kr exkl. moms
Del i dubbelrum hotell Frykenstrand 4 295 kr exkl. moms
Dubbelrum hotell Frykenstrand 8 590 kr exkl. moms.
Affärsresan med eget boende 3 995 kr exkl. moms

Vet du ännu inte vilka som ska följa med från ditt företag?
Inga problem! Det räcker att du anger antal personer och dig själv som bokningsansvarig och återkommer med uppgifter om dina medresenärer senast 25 april.

Bokningsvillkor

Vi vill att så många företag som möjligt ska kunna delta, därför får max fem personer per företag/organisation bokas.
Alla priser är exklusive moms. Anmälan är bindande och som bokningsansvarig förbinder du dig att fylla bokade platser. Din plats/dina platser kan dock överlåtas till annan person.

After Work

Handelskammaren Värmland bjuder tillsammans med Karlstad CCC in till After Work, fredag den 14 juni.

After Worken är en utmärkt arena för dig som vill förena nytta med nöje och träffa nya och gamla affärsvänner. Träffarna brukar samla drygt 1000 personer och arrangeras ett fåtal gånger varje vår och höst.

After Worken startar 16:30 och pågår fram till 20:00. Lättare tilltugg serveras fram till klockan 18.

Ingen föranmälan krävs.

Välkommen!

Copyright © Handelskammaren Värmland | Läs vår integritetspolicy

jail