Kategoriarkiv för Nätverkskategori

Sommarsegling Glafsfjorden

Sommarsegling på Glafsfjorden

Välkommen ombord på Lokalavdelning Arvikas sommarsegling på Glafsfjorden den 18 juni! Vinden i håret, solen i ryggen, klarblått vatten, god mat och trevligt sällskap. En fantastisk kväll helt enkelt.

Nu är det återigen dags för vår uppskattade sommarseglingen med lokalavdelning Arvika! Ta med vännerna, kollegorna eller kunderna och möt sommaren tillsammans med oss.

Årets seglats startar 18.00, där vi seglar ut till ön Skagern. Flytvästar finns på båtarna och du behöver inte kunna segla för att vara med. Väl i hamn tänder vi grillen och umgås. Mat och dryck serveras av Br Olssons Restauranger.

I vanlig ordning hoppas vi på god vind och klär oss efter väder! Vid regn äter vi i klubbstugan på Skagern. Det finns begränsat antal platser, så först till kvarn gäller.

Varmt välkommen!

Ny medlem – välkommen till oss på fika!

Till dig som ny medlem i Handelskammaren Värmland - det vore roligt att ses, höra vilka frågor som är viktiga för just din verksamhet och lära känna dig bättre! Den 9 maj är du välkommen till oss på en eftermiddagsfika.

Vi bjuder in våra nyaste medlemmar och nätverkar, byter erfarenheter och berättar lite mer om vad vi på Handelskammaren gör för att stötta det värmländska näringslivet.

Plats: Handelskammarens lokaler på Tullhusgatan 1A, våning 5.
Tid: 14:30-16:00

Anmälan: Anmäl dig här eller direkt till Eva Johansson och om du har några frågor är det bara att du hör av dig.

Sommarfest på nyöppnade Matbruket och Värmlands Museum

Ta med vänner, kunder och kollegor för att fira in sommaren tillsammans med oss under vår traditionsenliga sommarfest, onsdagen den 19 juni. I år på nyöppnade Matbruket, i Värmlands Museum.

Den 1 juni slog kocken Niklas Pettersson, som sedan tidigare ligger bakom Sliperiet Gastronomi och Terrassen Gastro, upp portarna till restaurang Matbruket i Värmlands Museums nyrenoverade lokaler. Bara veckor efter premiären bjuder vi in till sommarfest i denna härliga miljö.

Det blir en kväll full av trevliga samtal med nya och gamla bekantskaper, gott att dricka och tävling. Dessutom bjuds vi på en specialkomponerad middag på säsongens bästa råvaror.

För den som vill finns möjlighet att gå en guidad visning i Värmland Museums utställningar Everything you can imagine is real och EPA Sverige, i samband med fördrinken.

Vi hoppas att ni vill vara med och fira in sommaren tillsammans med oss!

 

MENY

Krispig broccoli med grillad auberginekräm och citron


Hängmörad ryggbiff, vinägerpommes, lökvariation och bearnaise
alt.
Grön sparris med hollandaise, sommarprimörer och harsyra


Rabarber, vaniljskum och churro

 

Nätverksfrukost i Arvika – Handel och e-handel

2018 blev ett framgångsrikt år för den svenska e-handeln. Tillväxten uppmättes till 15 procent jämfört med året innan. För 2019 är prognosen att e-handeln kommer växa med 14 procent och uppgå till 88 miljarder kronor. Under denna nätverksfrukost träffar vi tre spännande företag som alla ser e-handeln som en affärsmöjlighet!

Möt tre företag

Under morgonen möter vi Pauline Grindvall från e-handelsbolaget My Perfect Day, en av tre nominerade till Handelskammarens utmärkelse Årets affär. Företaget har haft en rejäl utveckling de senaste fem åren och omsättningen har ökat med minst 60 procent varje år. Pauline delar med sig av sin resa och ger oss tips på hur man lyckas med sin e-handel.

Bland fjolårets tillväxtraketer i Sverige hittar vi bland annat livsmedelshandeln. Mycket beroende på att de stora aktörerna satsade på nätet under året. Vi träffar Mikael Wiotti, ägare av Ica Kvantum Arvika, som berättar om sin e-handelssatsning. Vad händer när en fysisk butik även blir digital? Med omsättningen, kunderna och butiken?

För Ann-Charlott Åström på den nyöppnade butiken Be True Clothing är webben ett extra skyltfönster. Under frukosten pratar vi också med henne om hur det digitala och det fysiska kan gå hand i hand.

Valmöte

Vi avslutar frukosten med ett kort valmöte i Handelskammarens lokalavdelning i Arvika, där vi utser och presenterar representanterna för 2019.

Nätverka!

För att skapa goda förutsättningar för nya affärer finns det gott om tid för mingel. Det finns också möjlighet att stanna kvar och nätverka efter frukosten.

Varmt välkommen!

Nätverksfrukost Karlstad

Just nu ser vi en rad spännande företag starta upp i regionen. Det handlar både om rena nyetableringar och befintliga företag som utökar och utvecklar sina verksamheter. Under morgonen får vi stifta bekantskap med några av de senaste tillskotten.

Med oss har vi två rykande färska nyetableringar. Den ena ett center för den snabbt växande sporten padel. Den andra så ny att vi ännu inte kan avslöja vad det handlar om, men som också kommer att erbjuda något, för Värmland, helt nytt.

Vi gästas av Magnus Kihlström på Make My Day, som tillsammans med en intressant mix av investerare dragit igång ett nytt bolag som heter Make My Film. En helt ny onlinetjänst på den nordiska marknaden, som gör det både enklare och billigare att få professionellt redigerad film.

Framtidens företagare

Dessutom träffar vi vinnarna av Superhjältestipendiet, som utses vid 100° Karlstad den 15 mars. Stipendiet om 250 000 kronor tilldelas en UF-företagare, ett UF-företag eller en UF-alumn upp till 25 år och ska förverkliga drömmen om att ta steget från affärsidé till företag.

Varmt välkommen!

After work Kristinehamn

After Work Kristinehamn

Nu är det äntligen premiär för vår After Work på Stadshotellet i Kristinehamn!

Den 7 mars bjuder Handelskammaren Värmland tillsammans med Stadshotellet i Kristinehamn in till After Work. Ta med kollegor och vänner och bredda ditt nätverk tillsammans med oss!

After Worken är öppen för alla och ingen föranmälan krävs.

Varmt välkommen!

Handelskammaren

Nätverksfrukost Karlstad - Löfbergs Arena - Fullbokad

Idrott, både på elitnivå och på bredden, är en viktig ingrediens för att skapa en attraktiv region. Under morgonen pratar vi om idrottens betydelse för det värmländska näringslivet och hur vi kan stärka Värmland som idrottsregion.

Vi har med oss Kicki Johansson, ordförande Värmlandsidrotten, Johan Engberg, verksamhetsansvarig på IF Göta och Marcus Ekholm, projektledare för arenautveckling på Karlstads kommun, för att bland annat prata attraktivitet, Friidrotts-SM och arenabyggen.

Dessutom får vi oss en pratstund med Stefan Larsson, vd Färjestad BK, som ger sin syn på ”produkten FBK” och dess betydelse för Värmland och Karlstad. Vi pratar också kval till SDHL och stundande SM-slutspel med representanter från föreningens A-lag.

För den som vill finns möjlighet att följa med på en rundvisning i arenan efter frukosten (ca.08.50-09.30).

Varmt välkommen!

Sportlov kreativa barn

Ta med barnen på en annorlunda sportlovsaktivitet!

Välkomna till en Handelskammarträff där barnens kreativitet och lärande står i centrum!

Vi tar hjälp av barnen för att skapa bilden av framtidens Värmland. Vad tror barnen kommer att finnas i framtidens samhällen? Vilka robotar hänger vi med? Och vad kommer vi egentligen göra på jobbet?

Ta med dig barnen, mingla, testa på roliga aktiviteter och ha en härlig dag tillsammans med oss!

Välkommen!

Öppet hus – där du bland annat kan testa på detta

Häng med robotar i LEGO Mindstorms! Kör eller bygg inspirerande robotar enligt LEGO Education-konceptet.

Skapa framtidens drömstad med hjälp av kartong, silkespapper, piprensare, bomull, folie, snöre, saxar, klister och pennor!

Testa på vardagskemi med kemikalier som finns hemma. Det smäller, kladdar, byter färg och sprutar.

Tillverka eget papper – precis som en riktig ingenjör!

Fundera över vad du vill bli när du blir stor och få en rolig miniföreläsning om coola framtidsjobb.

Kom, var nyfiken, pyssla, ställ frågor, titta, testa och ha kul! Alla barn är med på sina villkor!

Partners

Dagen arrangeras i samarbete med Tengbom, CGI, BillerudKorsnäs & Karlstad Makers/Innovation park.

Ps. Har ditt företag någon annan rolig idé att erbjuda barnen denna dag – hör av dig!

Nätverksfrukost på Volvo i Arvika- Fullbokat

Konkurrensen om arbetskraften ökar och det blir allt viktigare för arbetsgivare att arbeta aktivt med att attrahera, rekrytera, motivera och behålla personal. På Volvo i Arvika är Employer of choice ett av verksamhetens strategiska områden. Vid denna nätverksfrukost lär vi oss mer om hur de jobbar!

Volvo Construction Equipment är världsledande när det gäller tillverkning och försäljning av hjullastare. På huvudfabriken i Arvika jobbar 1000 personer och här tillverkas maskiner – från plåt till färdig produkt – som sedan skickas vidare ut i hela världen.

Välkommen till årets första nätverksfrukost i Arvika, som denna gång hålls i Volvo CE:s lokaler, där vi fördjupar vi oss i frågan hur man är en attraktiv arbetsgivare.

Vi inleder träffen med frukost på Volvo CE:s besökscentrum, där Mikael Liljestrand, platschef, och Jeanette Widén, HR-chef, presenterar Arvikafabrikens arbete kring Employer of choice. Vi avslutar med en rundtur i fabriken.

Varmt välkommen!

Fullbokat. Vill du stå på väntelistan kontakta Eva Johansson, eva@handelskammarenvarmland.se.

Affärsresan 2019 – Föreställningen om Värmland

Den 16–17 maj 2019 är det dags för Affärsresan 2019 – Föreställningen om Värmland, ett annorlunda event på Selma Spa i Sunne, om och med Värmlands näringsliv.

På Affärsresan kommer du få du en chans att bidra och bli boostad. Du får ta del av hur andra företag ser på sina förutsättningar, upptäcka olika vägar till succé, knyta affärskontakter och inspireras av kolleger eller konkurrenter. Och vara med i en rörelse – både bokstavligt och bildligt.

Affärsresan 2019 – Föreställningen om Värmland kommer bli ett dygn där det ges tid för såväl relationsbyggande, aktiviteter, erfarenhetsutbyten och kompetensutveckling. Vi kommer att ha Selma Spa helt för oss själva, vilket innebär att alla är där av samma anledning – att mötas och inspireras av varandra.

Här hittar du programmet (uppdateras löpande) >>>

Vill du veta vilka företag och organisationer som redan säkrat sina platser? (uppdateras löpande) >>>   

Boende

Samtliga rum på Selma Spa är nu bokade och vi erbjuder istället rum på  Hotell Frykenstrand. Naturligtvis ordnar vi transport mellan Selma Spa och boendet! Du bokar hela resan via formuläret som vanligt.

Priser:
Enkelrum hotell Frykenstrand  4 995 kr exkl. moms
Del i dubbelrum hotell Frykenstrand 4 295 kr exkl. moms
Dubbelrum hotell Frykenstrand 8 590 kr exkl. moms.
Affärsresan med eget boende 3 995 kr exkl. moms

Vet du ännu inte vilka som ska följa med från ditt företag?
Inga problem! Det räcker att du anger antal personer och dig själv som bokningsansvarig och återkommer med uppgifter om dina medresenärer senast 25 april.

Bokningsvillkor

Vi vill att så många företag som möjligt ska kunna delta, därför får max fem personer per företag/organisation bokas.
Alla priser är exklusive moms. Anmälan är bindande och som bokningsansvarig förbinder du dig att fylla bokade platser. Din plats/dina platser kan dock överlåtas till annan person.

Copyright © Handelskammaren Värmland | Läs vår integritetspolicy

jail