Handelskammaren – Kalender | 2019-11-06

RÄTT FOKUS - Utbildning i styrelsearbete

Det finns ett stort intresset för styrelsearbete och bolagsstyrning, och ägare och andra intressenter har upptäckt att bra bolagsstyrning bidrar aktivt till företagets framgång. Det gäller alla typer av företag, oavsett bransch och storlek.

Under två dagar har du nu möjlighet att lära dig hur styrelsen och dess arbete kan struktureras. Rätt fokus i styrelsearbetet ger dig grunderna och verktygen så att du kan bidra till en professionell styrning av företagets utveckling.

Innehåll

Utbildningen är på totalt ca 16 timmar fördelat på fyra ämnesområden med följande rubriker:

Rätt styrning
Innehåller det du behöver veta om bolagsstyrning, ägarnas roll och styrande dokument.

Rätt bemanning
Fokuserar på två områden – valberedningen och styrelsens sammansättning.

Rätt inriktning
Handlar om styrelsens förmåga att förstå sin roll. Att lägga mest energi på de framåtriktade och svåra frågorna – de strategiska.

Följande områden kommer att tas upp;

  • Strategi för bolaget, Bolagets samhällsansvar, Kontroll av bolagets skötsel, Samordning med bolagets vd, Information till intressenter

Rätt arbetssätt
Det mest praktiska avsnittet i kursen. Här strukturerar vi upp styrelsearbetet – en slags processbeskrivning runt styrelsesammanträdet med fokus på styrelsens arbetsformer och ansvar samt utvärdering av styrelsen.

Denna utbildning vänder sig till dig

  • som vill uppdatera dina kunskaper eller lära dig grunderna inom den lagstiftning som styrelsens arbete vilar på
  • som har påbörjat ditt styrelsearbete och nu vill få hjälp med struktur och verktyg för att kunna arbeta effektivare
  • som äger ett företag eller jobbar som vd och vill få en bättre förståelse för styrelsens roll och ansvar

Certifiering

Om du vill kan du avsluta utbildningen med en digital tentamen. Vid godkänt resultat erhålls StyrelseAkademiens certifikat i styrelsearbete för den specifika inriktningen.

Utbildare

Petra Palmgren Lindwall är en av StyrelseAkademiens ackrediterade lärare i styrelseutbildningen Rätt Fokus för aktiebolag (SME). Petra har sedan 2006 arbetat aktivt med styrelsearbete i totalt 26 styrelseuppdrag i allt från startups till medelstora ägarledda entreprenörsdrivna aktiebolag. Hennes erfarenhet spänner från bolag med avancerade teknikprodukter och tjänster, vård & omsorg till byggbranschen. Som styrelsearbetare, bolagsbyggare och rådgivare till ägare, styrelser och ledamöter har Petra varit med i många styrelse- och bolagsrelaterade situationer, som du som deltagare får ta del av utöver det omfattande certifieringsgrundande kursmaterialet. Med passion, humor och många exempel lotsar Petra dig genom två spännande utbildningsdagar!

 

Välkommen att delta i Sveriges största styrelseutbildning för dig som vill bli certifierad styrelseledamot!

 

Lär även gärna vår intervju ”Styrelsens sammansättning ska spegla företagets behov”, med Ulla-Britt Fräjdin-Hellqvist, som i snart 30 år arbetat med styrelsearbete i stora koncerner och börsnoterade bolag.

 

Information & anmälan

2019-11-06, 08.00-17.00

Almi Företagspartner, Lagergrens gata 2, Karlstad

Pris: Medlemspris (medlem i Handelskammaren Värmland) 13 900 kr exkl moms. Övriga 15 900 kr exkl moms. I avgiften ingår dokumentation, digital tentamen, intyg samt lättare förtäring.

Obs! Utbildningen sker under två dagar: 6 och 20 november kl. 09:00 – 17:00.

Bokningsvillkor:
Din bokning är bindande men platsen kan överlåtas till annan person. Fakturan ska vara betald innan kursstart. Utbildningen har ett begränsat antal platser.

Medlemspris:
För att få medlemspris på utbildningen så ska anmälan ske via nedanstående formulär.

Medlem i Handelskammaren Värmland? Här kan du se om ditt företag är medlem i Handelskammaren Värmland.

Arrangörer:
Utbildningen arrangeras av StyrelseAkademien Värmland och sker i samarbete med Handelskammaren Värmland.

Eventanmälan

  • Jag samtycker till att de bilder som tas under träffen och där jag deltar, får användas i Handelskammaren Värmlands sociala medier, nyhetsbrev, webb, app och tryckta material så som verksamhetsberättelse etc.

Copyright © Handelskammaren Värmland | Läs vår integritetspolicy

jail