Handelskammaren – Kalender | 2019-03-20

Seminarium: Framgång Tyskland

Tyskland är världens fjärde och Europas största ekonomi. Landet är en av Sveriges viktigaste affärspartners och handelsutbytet är mycket stort. Välkommen på ett seminarium som hjälper dig att bli framgångsrik i Tyskland.

För vem?

Seminariet riktar sig till företag som är verksamma i Tyskland i dag och till dig som är intresserad av att etablera dig i landet. Du kanske redan har etablerat dig i Tyskland och vill växa? Eller så vill du veta mer om möjligheterna och få konkreta tips och råd inför din etablering.

 

På programmet

• Vad bör du tänka på innan du etablerar företaget i Tyskland?
• Hur hittar du kunder och samarbetspartners?
• Kulturella skillnader att ta hänsyn till.
• Hur fungerar marknadsföring i Tyskland?
• Fungerar engelska eller måste ni kommunicera på tyska?
• Möjligheter med den växande e-handeln (bland annat Amazon).
• Hur kan du finansiera din exportsatsning?

Vi kommer även prata om branschkluster, affärsmöten, mässor, trender, delstatsstruktur och regioner, upplägg för distribution, checklista marknadsinträde och möjligheter för att lära sig tyska.

På plats finns Max Björk från Proplate som har många tyska storkunder och en lång erfarenhet av att göra affärer med företag i landet. Han kommer att dela med sig av sina råd utifrån de erfarenheter han samlat på sig under åren.

Dessutom möter vi Catarina Bjällfalk från Schenker som ger oss tips i hur vi ska tänka vad gäller transporter till och från Tyskland.

Seminariet ger dig en bra grund för att bli framgångsrik i Tyskland.

Utbildare

Verena Adamheit är utbildad historiker och har en bakgrund inom public affairs. Hon är tysk och har bott i Sverige i åtta år. Sedan sex år tillbaka jobbar hon på Tysk-Svenska Handelskammaren som senior projektledare på avdelningen Market Entry & Business Development. Verena hjälper tyska och svenska företag att etablera sig på de båda marknaderna. Hon ansvarar bland annat för Energimyndighetens Tysklandsprogram och German Swedish Tech Forum.

Martin Henningsson arbetar med internationell affärsutveckling vid Västsvenska Handelskammaren. Med erfarenhet av internationella affärsprojekt har han assisterat tusentals små och stora företag med både strategiska och operativa frågor om internationalisering. Genom Handelskammaren Värmland kan Martin stötta dig och ditt bolag när du söker nya marknader, exportkontakter, leverantörer, etableringsinformation eller annan internationell assistans.

Checklista

Efter seminariet får du en checklista med konkreta tips och råd samt kontaktuppgifter och viktiga adresser.

Program

11.45: Vi hälsar välkommen och börjar med en gemensam lunch.
12.15: Seminariet börjar.
14-14.15 (ca): Fikapaus.
15.30: Dagen avslutas.

Under seminariet har du möjlighet att ställa frågor. Vi avslutar med ett mingel där du kan dela erfarenheter och ställa frågor till Verena och Martin samt andra deltagare. Du kan även boka in korta möten med Verena och Martin efter seminariet. Du är också välkommen att boka in ett längre möte med Martin och oss på Handelskammaren Värmland efter seminariet.

Varmt välkommen!

 

Framgång Tyskland

Kontaktperson

Alexandra Pfeiffer
073-812 71 83

Information & anmälan

2019-03-20, 11.45–15.30

Tullhusgatan 1A, Karlstad

Pris: 695 kr + moms för medlemmar. 1390 kr + moms för icke-medlemmar. I priset ingår lunch och fika.

Bokningsvillkor: Anmälan senast 13 mars via formuläret nedanför. Antalet platser är begränsat så anmäl dig redan i dag.

Anmälan är bindande men kan överlåtas. Deltagaravgiften faktureras. Om du får förhinder kan du fritt avboka din plats fram till fyra veckor före seminariet. Om du avbokar 2–4 veckor före seminariet debiteras 50% av avgiften. Vid avbokning mindre än 1 vecka före seminariet debiteras hela avgiften.

Eventanmälan

  • Jag samtycker till att de bilder som tas under träffen och där jag deltar, får användas i Handelskammaren Värmlands sociala medier, nyhetsbrev, webb, app och tryckta material så som verksamhetsberättelse etc.

Copyright © Handelskammaren Värmland | Läs vår integritetspolicy

jail