2017-11-09

Kalender och Nyheter

Utbildning: Aktivt medarbetarskap

Vad är skillnaden i ett aktivt och passivt medarbetarskap, och vad menar vi egentligen med ett gott medarbetarskap? För att få en bra utveckling i företaget eller i organisationen är det viktigt att både ledarskapet och medarbetarskapet fungerar. Hur kan du bidra till en arbetsplats som blir bra för dig själv, chefen, dina kollegor och kunderna?

De senaste åren har chefens betydelse för resultat och utveckling varit mycket i fokus och medarbetarnas ansvar har hamnat lite i skymundan. Vad har du som medarbetare för ansvar att ta hand om dig själv, bidra till att skapa en god arbetsmiljö, se till att du får den information du önskar, utveckla verksamheten och göra din chef bra? Vi tillbringar stor del av våra liv på arbetet och att ha en positiv arbetsmiljö där vi trivs och blir uppskattade är både utvecklande och hälsosamt för oss.

Under en halvdag får du nu möjlighet till inspiration och kunskap om vad ett aktivt medarbetarskap innebär. Du kommer att titta på dig själv och reflektera över vilken typ av medarbetare du vill vara (alla är medarbetare, även den som är chef). Du kommer också få veta mer om hur du kan arbeta med att utveckla medarbetarskapet i din organisation.

För vem?

Denna halvdag vänder sig till dig som är medarbetare i en organisation. Alla som har minst en kollega är medarbetare, oavsett vilken befattning hen har.

Föreläsare

Anna Tufvesson har arbetat med ledar- och medarbetarutveckling i 17 år. Hon delar sin arbetstid mellan att vara konsult på Effect Management och att jobba som organisationskonsult i Karlstad kommun.

Anna har skrivit flera böcker om ledarskap, och är även författare till den nyutgivna boken ”Aktivt medarbetarskap – ta ansvar och utvecklas på jobbet”, som ingår för dig som deltar denna dag. I boken hittar du både teori och praktiska övningar för inspiration och tips på hur du kan arbeta med ett aktivt medarbetarskap i din egen organisation.

 

 

Läs alla Handelskammarens kalenderinlägg
jail