Handelskammaren – Kalender | 2019-12-11

Incoterms®2020 - nyheter och förändringar

 Varmt välkommen till en halvdag där du får veta mer om de övergripande förändringarna, och skillnaderna mellan Incoterms®2010 och Incoterms® 2020. Nya leveransvillkoren Incoterms® 2020 börjar gälla från och med den 1 januari 2020.

Incoterms ® är en internationell överenskommelse om hur ansvar och transportkostnader ska fördelas mellan säljare och köpare – hur produkter ska transporteras och vem som ansvarar för risken under transportens olika delar. För att avspegla handelsområdet uppdateras Incoterms® med jämna mellanrum.

Internationella Handelskammaren (ICC) har nu genomfört en revidering av leveransvillkoren. De nya villkoren kallas för Incoterms® 2020 och börjar gälla från och med den 1 januari 2020. Syftet med revideringen har varit att förenkla förståelsen av de olika leveransvillkoren samt att dessa bättre ska återspegla hur den internationella handeln fungerar, exempelvis när det gäller nya krav på säkerhet.

Under en halvdag har du nu möjlighet att få en genomgång av de övergripande övergripande förändringarna, men också vilka skillnaderna det är mellan Incoterms®2010 och Incoterms®2020 för vart och ett av de olika villkoren.

 

För vem?

Denna dag vänder sig till dig som som arbetar med import, export, inköp, försäljning, ekonomi eller spedition och som kommer i kontakt med leveransvillkor på något sätt. Det krävs dock viss förkunskap gällande Incoterms® 2010 för att du ska kunna tillgodogöra dig informationen på bästa sätt.

Känner du inte till Incoterms® sedan innan är du välkommen på vår utbildning den 14 januari, där vi grundligt går igenom de olika villkoren för Incoterms® 2020.

 

Program

13.30 Välkommen och kaffe/te finns uppdukat.

14.00 Seminariet startar

– Incoterms® 2020 – Innehåll och användning

– Övergripande förändringar av Incoterms®

– Ändringar i de olika villkoren

– Övergången mellan Incoterms®2010 och Incoterms®2020

– Frågor

17.00 Seminariet avslutas

 

Föreläsare

Peter Hellman, Västsvenska Handelskammaren. Peter är föreläsare och expert i frågor som rör internationell handel, tull, betalnings-, leverans- och försäkringsvillkor samt effektiva processer för import och export.

 

Med reservation för ändringar. 

Kontaktperson

Helena Englund
054-22 14 81 | 072-561 40 85

Information & anmälan

2019-12-11, 13:30 - 17:00

Handelskammaren Värmland, Tullhusgatan 1A, Karlstad

Pris: 1990 kronor per person exkl moms för medlemmar och 3590 kronor per person exkl moms för övriga.

Medlem i Handelskammaren Värmland? Här kan du se om ditt företag är medlem i Handelskammaren Värmland.

Bokningsvillkor: Anmälan senast 5 december via formuläret nedan. Seminariet har ett begränsat antal platser.

Din bokning är bindande men platsen kan överlåtas till annan person. Om du av någon anledning får förhinder kan du fritt avboka fram till 4 veckor före utbildningsdagen. Vid avbokning 2–4 veckor före utbildningsdagen debiteras 50 % av avgiften. Vid avbokning mindre än 1 vecka före utbildningsdagen debiteras hela avgiften.

Känner du inte till leveransvillkoren Incoterms® sedan innan? Välkommen på vår utbildning den 14 januari, där vi grundligt går igenom de olika villkoren för Incoterms®2020.

 

Eventanmälan

  • Jag samtycker till att de bilder som tas under träffen och där jag deltar, får användas i Handelskammaren Värmlands sociala medier, nyhetsbrev, webb, app och tryckta material så som verksamhetsberättelse etc.

Copyright © Handelskammaren Värmland | Läs vår integritetspolicy

jail