Handelskammaren – Kalender | 2019-11-07

Nya Incoterms®2020 - använder du rätt leveransvillkor?

Vid köp och försäljning använder nästan alla företag någon form av leveransvillkor. Att använda rätt leveransvillkor är grundläggande och påverkar hur affärens resultat i slutändan kommer att bli. Denna utbildning hjälper dig att komma fram till det som passar just din affär!

Internationella Handelskammaren (ICC) har reviderat de internationella leveransvillkoren Incoterms 2010, för att bättre möta hur verkligheten ser ut nu på handelsområdet, med exempelvis ökade krav på säkerhet. Den nya versionen, Incoterms®2020, träder i kraft den 1 januari 2020.

Vid köp och försäljning använder nästan alla företag någon form av leveransvillkor. Många personer har en oriktig uppfattning om leveransvillkorens betydelse och väljer därför fel villkor när en affär görs upp. Villkoren reglerar bland annat fördelningen av risker och kostnader mellan säljare och köpare, vem som ska sköta kontakterna med transportör, försäkringsbolag samt tullmyndigheter i Sverige och utlandet. Många problem kan undvikas för både säljare och köpare om rätt leveransvillkor väljs!

 

Nuvarande Incoterms®2010 kommer även fortsättningsvis, parallellt med Incoterms®2020, att kunna användas vid avtalsskrivning. Under denna dag kommer vi dock att fokusera på den nya versionen, Incoterms®2020.

 

Målsättning

För att kunna välja lämpligt leveransvillkor måste man behärska Incoterms®2020 och känna till skillnaderna mellan de olika villkoren. Målsättningen är att du, efter att ha deltagit på denna utbildningsdag, i dina affärer kan välja bästa risk- och kostnadsfördelning mellan säljare och köpare samt fastställa vem som ska sköta kontakterna med transportör och tullmyndigheter i Sverige och utlandet.

 

För vem?

Denna utbildning vänder sig till dig som arbetar med import, export, inköp, försäljning, ekonomi eller spedition, och som på ett eller annat sätt har med valet av leveransvillkor att göra.

Är du redan väl insatt i Incoterms®2010 och endast behöver få en genomgång av de övergripande förändringarna, och vilka skillnaderna är mellan Incoterms®2010 och Incoterms® 2020, så finns det möjlighet att delta den 11 december 2019.

Program

8.00 Välkommen och fika

8.30 Utbildningen startar

Allmän översikt av Incoterms®2020

–                           Vilka leveransvillkor finns i Incoterms®2020 och vad innehåller de?

Transporter

–                           Vilka villkor i Incoterms®2020 ska användas för olika transportsätt?

–                           Vilka är de kritiska punkterna i Incoterms®2020 vid överföring av ansvar och kostnader?

Förtullning och importavgifter

–                           Vem betalar tull och andra importavgifter enligt de olika villkoren?

–                           Vilken roll spelar Incoterms®2020 inom EU?

Praktisk tillämpning

Övningsuppgifter om användningen av Incoterms®2020

13.00 Utbildningen avslutas i samband med lunch

 

OBS! Denna utbildning är nu fullbokad! Är du intresserad av att stå på väntelista så kan du maila Helena på helena@handelskammarenvarmland.se

Vi har också ett nytt datum för denna utbildning – den 14 januari 2020.

Med reservation för ändringar. 

 

Kontaktperson

Helena Englund
054-22 14 81 | 072-561 40 85

Information & anmälan

2019-11-07, 08:00- 14.00 Avslutar med lunch ca kl. 13.00

Handelskammaren Värmland, Tullhusgatan 1A, Karlstad

Pris: 2 495 kronor per person exkl. moms för medlemmar och 4 495 kronor per person exkl. moms för övriga. I priset ingår lunch och fika samt dokumentation.

Medlem i Handelskammaren Värmland? Här kan du se om ditt företag är medlem i Handelskammaren Värmland.

OBS! Denna utbildning är nu fullbokad! Är du intresserad av att stå på väntelista så kan du maila Helena på helena@handelskammarenvarmland.se

Vi har också ett nytt datum för denna utbildning – den 14 januari 2020.

Bokningsvillkor: Anmälan senast 23 oktober via formuläret nedan. Utbildningen har ett begränsat antal platser.

Din bokning är bindande men platsen kan överlåtas till annan person. Om du av någon anledning får förhinder kan du fritt avboka fram till 4 veckor före utbildningsdagen. Vid avbokning 2–4 veckor före utbildningsdagen debiteras 50 % av avgiften. Vid avbokning mindre än 1 vecka före utbildningsdagen debiteras hela avgiften.

Är du redan väl insatt i Incoterms®2010 och endast behöver få en genomgång av de övergripande förändringarna, och vilka skillnaderna är mellan Incoterms®2010 och Incoterms® 2020, så finns det möjlighet att delta den 11 december 2019.

Eventanmälan

  • Jag samtycker till att de bilder som tas under träffen och där jag deltar, får användas i Handelskammaren Värmlands sociala medier, nyhetsbrev, webb, app och tryckta material så som verksamhetsberättelse etc.

Copyright © Handelskammaren Värmland | Läs vår integritetspolicy

jail