Företag summerade 2019

På 365 dagar händer det mycket, inte minst hos värmländska företag. Under Handelskammaren Värmlands sista nätverksfrukost för år 2019, var ämnet årskrönika.

Trots den bitande kylan utomhus, samlades över 180 värmländska företagare på Handelskammaren Värmlands nätverksfrukost på Scandic Winn i Karlstad. Med ämnet årskrönika var det dags att blicka tillbaka på det år som gått.

Först ut på scenen var Handelskammaren Värmlands vd, Frida Johansson. Under året har hon börjat se en regional trend.

– Många värnar allt mer om Värmland som hemma. Det är minst lika viktigt att komma hem, som att komma i tid till ett möte. Vi ser att många väljer att flytta hem och tillbaka till Värmland, det glädjer oss, sa Frida Johansson.

Ett företag som verkligen har exploderat under 2019 är MeCovers. Giselle Essé Hyvönen och Karin Vangstads företag startades – under en schamponering.

– Jag jobbar som frisör och när jag schamponerade Karin inför en klippning, passade jag på att pitcha min företagsidé. Karin flög upp ur stolen och det rann både schampo och vatten över hela golvet, men företaget startade veckan efter, sa Giselle Essé Hyvönen från scenen.

MeCovers växer snabbt. Produkten, en kjol som ska ge större integritet vid gynekologiska undersökningar, börjar nu diskuteras runt om i hela världen. Bland annat är produkten nu intagen i Unicefs upphandlingssortiment.

– Antingen tar man tag i idéer, eller så låter man de ligga och ruttna i byrålådan, sa Essé Hyvönen.

Böcker online

Företaget BookBeat är det många som känner till. Deras tjänst tillhandahåller e- och ljudböcker och växer stadigt. Vad inte många känner till är att en av deras huvudutvecklare sitter i Karlstad. Jonas Ullström flyttade från Orsa till Karlstad för studier, men lämnade för Stockholm. Dock blev längtan till Värmland för stor. Nu har BookBeat en filial i Karlstad.

– Jag och min sambo köpte en lägenhet här och vi trivs verkligen i Värmland, sa Ullström.

BookBeat söker nu aktivt efter utvecklare som vill arbeta på ett globalt företag – från ett kontor i Karlstad.

– Vi vill utveckla vårt samarbete med universitetet och nu väntar vi på fyra stycken exjobbare som kommer i januari. Det ska bli riktigt kul.

Digitalisering i framkant hos företag

Digitalisering kan vara klurigt – men det är nödvändigt. Niklas Hellberg, delägare, ordförande och marknadschef för bolaget Combined Excellence, har stor erfarenhet av digitalisering och vet hur viktigt det är.

– Efter 30 år inom digitaliseringsbranschen så inser man hur enormt viktigt det är för företag att hänga med i den utvecklingen. Det går snabbare nu än någonsin, sa Niklas Hellberg.

Nästa nätverksfrukost arrangeras den 4 februari.

Copyright © Handelskammaren Värmland | Läs vår integritetspolicy

jail