Fullsatt på nätverksfrukosten i Karlstad

Nätverksfrukosten i Karlstad under mars månad blev en fullsatt sådan, och vi fick stifta bekantskap med hela sex stycken personer under morgonen.

Missade du frukosten? Ingen fara. Vi har sammanfattat en del av morgonen här!

Först ut på scenen var far och dotter, Lasse och Linnea Granqvist. Deras skidhandskar, som även går under namnet Lillsport, är onekligen något som eliten använder sig av. Visste ni att hela 19 av de 20 bäst placerade kvinnorna i årets Vasalopp bar handskar från företaget med huvudkontor i Karlstad? Och under OS 2018 bar 60 % av alla som tog guld under längdtävlingarna just deras handskar. Det är ganska fräckt, tycker vi. Företaget arbetar hårt för att ha schyssta villkor och stort fokus på hållbarhet och mänskliga rättigheter. Med det följer ett stort ansvar och uppföljning, något som de löpande gör.

Altran och San Francisco

Andreas Niska är Team Manager på Altran. De är, minst sagt, ett företag i framkant när det kommer till teknisk utveckling. De älskar utmaningar och vill alltid erbjuda sina medarbetare möjligheter att delta i coola projekt där lösningarna blir minst lika coola. Under den senaste tiden nämnde Andreas ljudjätten SoundHound och deras samarbete som ett av de mer intressanta.

– Vi fick frågan om vi ville ta oss an en challenge från dem, och det gjorde vi. Under fyra raka dygn satt en projektgrupp hos oss och bara jobbade på. Det slutade med att vi klarade det. Framöver kan den röstigenkänning som vi var med och tog fram finnas i, bland annat, bilar från Kia och Mercedes, sa Andreas Niska från scenen.

Arbetsmarknadskunskap

Vår kollega Jonas Evaldsson var härnäst på scenen och pratade om projektet Arbetsmarknadskunskap Värmland/Åmål, där han är kommunikatör.Jonas vardag handlar om att, på olika värmländska arbetsgivares uppdrag, föreläsa om arbetsmarknaden för skolelever i alla åldrar.

Vill du också bli en partner till Arbetsmarknadskunskap eller är du bara intresserad av att veta mer? Kontakta jonas@handelskammarenvarmland.se!

Årets Affär – möt de nominerade!

Den 20 mars är det dags för galan 100 grader KarlstadKarlstad CCC, och vilken heldag vi har att se fram emot! Vi på Handelskammaren Värmland delar ut ett pris till de som gjort Årets Affär under 2019, och under frukosten fick vi stifta bekantskap med de tre nominerade. MeCovers, Rottneros/Nykvist Skogs samt Tickster.

De tre nominerade pratade om sitt 2019 och vad framtiden väntar för just deras del. När de fick frågan om vem skulle vinna utmärkelsen om de fick tycka till, så gick åsikterna isär. Men kanske sammanfattade Pär Skinnargård, på Nykvist Skogs, allting på ett rätt bra sätt:

– Jag tycker att vi alla är vinnare!

Vem som faktiskt vinner får vi vänta till den 20 mars med att avslöja. Spännande!

Vill du läsa längre intervjuer med de tre nominerade? Klicka här!

frukost karlstad

Copyright © Handelskammaren Värmland | Läs vår integritetspolicy

jail