Handelskammaren Värmland om Slussarna: En arbetsseger!

Idag presenterade regeringen beslut om den nationella planen för infrastrukturen 2018-2029. För Värmlands del var det positiva besked kring slussarna: ”Det är en arbetsseger som bygger på år av samtal, möten och hårt arbete, för oss på Handelskammaren, men också för många av medlemmarna”, säger Frida Johansson, vd på Handelskammaren Värmland.

Nu kommer Värmland fortsatt att ha en direktförbindelse till havet och kan fortsätta vara konkurrenskraftigt med ett flexibelt transportsystem där järnväg, väg och vattenväg alla bidrar.

– Vårt påverkansarbete är sällan korta insatser utan bygger på uthållighet, långa perspektiv och åtskilliga möten. Därför är det alltid väldigt roligt när en lång insats leder till resultat. Och vi är många som delvis pustar ut idag. För vissa företag är beskedet om nya slussar helt avgörande, säger Frida Johansson.

Stockholm – Oslo

Vad gäller tågförbindelsen mellan Stockholm och Oslo, där Värmland är en viktig mellanmarknad, är det bra att sträckan fortsatt är en utpekad brist men vi hade gärna sett större investeringar och högre tempo! Sträckan är viktig både vad gäller pendling, affärsresor och godstransporter.

Tack!

Avslutningsvis vill vi säga tack till alla er medlemmar som varit med och bidragit med kunskap och inspel i processen med slussarna och Stockholm-Oslo.

Länkar om NTP

NWT >>

VF >>

Dagens Nyheter >>

Regeringenskansliet  >> 

Bilden är tagen från pressträffen hos Valmet. Med på bild från vänster:
Göran Lidström, vd Vänerhamn, Malin Kilian, platschef Valmet Karlstad, Lars Mejern Larsson, riksdagsledamot och ledamot i Trafikutskottet och Frida Johansson, vd Handelskammaren Värmland.

 

Copyright © Handelskammaren Värmland | Läs vår integritetspolicy

jail