Kommunikatörer till Arbetsmarknadskunskap

Är du en superskön kommunikatör som vill vara med och inspirera ungdomar inför deras framtida yrkesval? Nu söker vi just två sådana personer till Arbetsmarknadskunskap Värmland/Åmål.

Handelskammaren Värmland är en regional och oberoende näringslivsorganisation. Vi finansieras och styrs av våra medlemsföretag, som finns i alla branscher, storlekar och kommuner i Värmland. Därför driver vi frågor och insatser som är viktiga specifikt för Värmland.

Arbetsmarknadskunskap är vår nya stora satsning som drivs av arbetsgivare och skola i ett engagerat samarbete och syftar till att få fler ungdomar att välja utbildningar som leder till jobb. Arbetsgivarna i Värmland och Åmål vill anställa personer med rätt kompetens och ungdomarna vill ha jobb. Vi vill förbättra matchningen!

Nu är vi på jakt efter två stycken kommunikatörer som ska vara med och genomföra den här satsningen. Tänk dig att du kliver in i ett klassrum fyllt med tonåringar. Du har två minuter på dig att fånga dom där och då. När du fått deras uppmärksamhet så använder du dig av din personlighet för att prata om deras möjligheter på framtidens arbetsmarknad. Tillsammans skapar ni en stund som ungdomarna sent kommer glömma. Ett utvecklande och utamnadne jobb där du får vara med och göra skillnad, för Värmland, för näringslivet och för ungdomarna du möter.

Varför?
Vi gör skillnad på riktigt! Vi träffar ungdomarna, ansikte mot ansikte, och pratar om framtidens jobb och hur de ska ta sig dit. Glappet på arbetsmarknaden ökar och branscher som teknik, vård och pedagogik skriker efter folk, medan digitaliseringen förändrar framtidens yrkesroller. ”Hur får jag plats på framtidens arbetsmarknad, och vad krävs av mig?”, är frågor man behöver fundera på. Inte bara för sig själv, utan för att Värmland och Sverige ska må bra.

Hur?
Ungdomarna är vår nyckel, arbetsgivarna vår motor och studie- och yrkesvägledarna våra bästa vänner. Vi träffar ungdomarna med arbetsgivarna i ryggen och stöttar studie- och yrkesvägledarna. I det mötet sker magi. När ungdomarna fattar att allt de gör, hur de beter sig, vad de siktar mot faktiskt spelar roll. Med små medel, som kunskap om framtidens arbetsmarknad och en härlig personlighet, går det att göra underverk bara på en timme.

Att lyfta upp framtid och arbetsmarknad tydligare i ungdomarnas liv är ett jobb som kräver många bundsförvanter. Därför kommer vi att jobba även med ungdomarnas föräldrar och lärare så att samtalen kan föras vidare hemma vid köksbordet eller i klassrummen. Ungdomarna behöver vuxenstöd!

Vad?
Du kommer vara ute bland skolor i Värmland samt Åmåls kommun och träffa ungdomar, skolpersonal och föräldrar, men även besöka arbetsgivare för att få koll på vad de vill säga till sina framtida medarbetare. Ena minuten kan du stå och hålla en föreläsning för hundra 13-åringar, medan du i nästa kan diskutera autonoma fordons påverkan på samhället med en VD på ett globalt bolag.

Du blir anställd av oss på Handelskammaren Värmland, där du arbetar i ett team av två kommunikatörer i ett gäng av totalt 12 medarbetare. Då du i denna tjänst kommer att röra dig i hela Värmland samt Åmål så behöver du ha körkort och tillgång till egen bil. Du kommer jobba kväll ibland och dessutom är det bara att köpa att din planering kan falla på ett ögonblick, och då är det bara tänka om.

Vem?
Du som person är intresserad av, och gärna redan insatt i, kompetensförsörjnings- och arbetsmarknadsfrågor. Du är en ”huvudfoting” som kan tas med allt och alla. ”Huvud” tyder på planeringsförmåga, ordning och reda, kreativitet, kritiskt tänkande och reflekterande. ”Foting” illustrerar rapphet i tanke och handling, förmåga att ständigt omvärdera det du trodde var rätt och lösningsförmåga i stunden.

Du drivs av att viljan att göra skillnad och du älskar att ta in andra människors perspektiv och få folk att tänka om och tänka annorlunda. Du delar med dig av din höga energi, ödmjukhet och humor och du ger ett förtroendeingivande intryck. Du är givetvis dig själv i alla lägen, och har självinsikt och fingertoppskänsla. Du älskar att vilja veta och lära. Nyfikenhet kan trumfa alla utbildningar, men en högskoleutbildning kan absolut vara en fördel.

Intresserad?
Verkar det här vara något för dig?  Ansökan redan nu via denna länk, men senast 24 maj. Har du några frågor, hör av dig till  Marianne Pettersson, rekryteringskonsult på Badenoch & Clark, på telefonnummer 054-771 85 44.

Kika gärna in på www.arbetsmarknadskunskap.se eller titta runt på vår webb, www.handelskammarenvarmland.se, för att få mer koll på konceptet Arbetsmarknadskunskap och på Handelskammaren Värmland.

Copyright © Handelskammaren Värmland | Läs vår integritetspolicy

jail