MoreFlo gjorde den största affären inom retailbranschen i Norden

Hej Daniel Höglund Werngren på MoreFlo. Grattis till nomineringen till Årets affär!

Berätta vad ni är nominerade för.

– Vi är nominerade för en specifik affär som vi gjorde under 2018. Det var de två optikkedjorna Klarsynt i Sverige och C-optikk Norge som bytte sitt kassa- och betalsystem till MoreFlo. Kedjorna har totalt 300 butiker och vill vara i framkant vad gäller digitalisering.

– Detta är den största affären inom retailbranschen som skett i Norden under de senaste tre åren. Nu för tiden görs inte många affärer som är så här gigantiska, utan ofta handlar det om småfix och uppdateringar.

Hur fick ni affären?

– Vi var med i en upphandling för kassa- och betalsystem. Konkurrenterna var avsevärt större internationella aktörer.

Har ni påbörjat uppdraget?

– Ja, under oktober, november och december rullade vi ut alla 300 system. Det har varit en stor press för att få ut dem. För ofta kör sådana här stora projekt i diket. Det brukar bli extrakostnader och förseningar. Men vi har inte haft en enda utökad kostnad eller surdeg. Både kunden och vi är överlag jättenöjda. Jag vet inte om det är bra planering eller lite tur som gjort att det gått så bra.

Finns det någon som du vill hylla lite extra hos er?

– Jag vill hylla vårt fantastiska utvecklingsteam samt support- och kundtjänst som tillsammans lade grunden för allt. Det är både våra egna medarbetare och inhyrda konsulter som har gjort ett otroligt jobb. Dessutom vill jag hylla Ninetech lite extra. Vi har haft ett strålande samarbete då de båda kedjornas IT-system förvaltas av Ninetech.

Hur ser framtiden ut?

– Framtiden är spännande. Det kommer hela tiden många nyheter från Asien och USA som vi behöver anpassa oss efter. Man vet aldrig vad som händer från en dag till en annan. Det är en snabb och kul bransch att jobba inom. 2018 har varit ett fantastiskt år och den här affären blev grädden på moset. Som så många andra företag kämpar vi hela tiden för att få nya kunder. Under 2018 fick vi nästan 1 000 nya kunder, varav 300 från Klarsynt och C-optikk. Vi har anställt fyra medarbetare under 2018 och två än så länge under 2019.

– Det är extra kul att vi på MoreFlo är något av en doldis här i Värmland. Vi jobbar inom fintech (financial technology) och den branschen är inte så het här. Men genom det här projektet blev vi en av de största i både Sverige och Norge inom vår bransch. Jag är stolt över att vi har navet med huvudkontor och de flesta anställda här i Värmland.

Om Årets Affär

Läs om Årets affär och de tre nominerade här!

Copyright © Handelskammaren Värmland | Läs vår integritetspolicy

jail