Re:newcells tyg ska säljas av H&M

Re:newcell, företaget som tillverkar tyg av återvunnet material med fabrik i Kristinehamn, har nu nått en mäktig milstolpe. För första gången någonsin kommer deras material, Circulose, att finnas att köpa i butik - som ett plagg i H&M:s kollektion.

– Det är helt fantastiskt och jag känner mig stolt över att kunna presentera den här världsnyheten. Varje dag sedan vi började med det här, så är det just detta som vi haft i blicken när vi arbetat. Det här är vad det handlar om, säger Re:newcells marknadschef, Harald Cavalli-Björkman.

Den 26 mars så kommer plagget att finnas tillgängligt i 100 butiker världen över och på H&M:s webb. Att säga att det är en stor framgång för företaget, är nästintill en underdrift.

– Det är ganska coolt att man snart kan gå in i en butik och köpa ett plagg av återvunnet material, gjort i Kristinehamn.

Det återvunna materialet, Circulose, är alltså H&M först med att sälja i butik. Men under 2020 ruvar fler hemligheter och samarbeten med globala varumärken. Klädesplagg av återvunnet material är vägen att gå.

– 2020 kommer att bli vårt år, det är nu det händer. Vi kommer att nå full kapacitet i produktionsanläggningen i Kristinehamn, vilket är 7 000 ton material per år, under året som går och vi tittar nu på fler platser för ytterligare fabriker, säger Cavalli-Björkman.

Detta är en del av Berättelsen om Värmland. Lär känna fler företag och personer här!

Materialet Circulose i sin renaste form. Foto: Re:newcell.

Copyright © Handelskammaren Värmland | Läs vår integritetspolicy

jail