Rottneros och Nykvist Skogs är nominerade till Årets Affär!


 

Lennart Eberleh, Rottneros.

Två kända bolag inom den värmländska skogsindustrin har nu gått samman. Affären mellan Nykvist Skogs och Rottneros blev uppmärksammad, på lokalt, regionalt, nationellt och internationellt plan. Nu har affären även blivit nominerad till Årets Affär.

Affären består av att Rottneros förvärvade Nykvist Skogs i november 2019. Från och med 2020 kommer Nykvist Skogs att konsolideras i Rottneros räkenskaper.

– Jag tycker att det är väldigt roligt att vi valde att genomföra en affär. För vår del fanns inga andra alternativ på banan, utan det var Rottneros som gällde. Vi har haft affärsrelationer med Rottneros i närmare 40 år, det kändes som ett naturligt steg, säger Pär Skinnargård, Nykvist Skogs.

Lennart Eberleh, vd på Rottneros, instämmer:

– Det här känns helt rätt, både för vår och för Nykvist Skogs del. Vi har samma värderingar och det har alltid känts väldigt harmoniskt mellan oss. Det är viktigt i en sådan här affär, säger Eberleh.

När nomineringen kom till Årets Affär uppstod en viss chock.

– Jag blev lite tagen när jag fick veta att vi blivit nominerade, men jag blev, förstås, också väldigt glad. Det här är en rolig affär, inte bara för oss, utan också för branschen. Många andra skogsbolag har hört av sig och gratulerat till en rolig och intressant affär, säger Pär Skinnargård.

Hur skulle det kännas för er om ni skulle vinna utmärkelsen på 100 grader Karlstad?

– För min del vore det helt fantastiskt. Jag flyttade till Värmland 1995 och har arbetat inom skogsindustrin sedan dess. Det vore ärofullt att få en sådan fin utmärkelse, säger Lennart Eberleh.

– Det skulle betyda väldigt mycket för mig, jag skulle verkligen bli jättestolt, säger Pär Skinnargård.

 

Om Årets Affär:

Priset delas ut till ett företag som gjort en affär utöver det vanliga. En affär som varit avgörande för den egna verksamheten. Som varit annorlunda. Eller som bidragit till att inspirera andra. Bidragen är nominerade av Handelskammarens medlemmar och juryn har bestått av Handelskammarens ordförande, vd samt föregående års vinnare av Årets Affär.

Copyright © Handelskammaren Värmland | Läs vår integritetspolicy

jail