Säg hej till vår nya kommunikatör - Philip!

Philip Alfredsson brinner för kommunikation.

Philip är en ung kommunikatörstalang som precis har börjat hos oss här på Handelskammaren Värmland. Vi har tagit ett snack med honom för att ge er en presentation av vår nya kommunikatör.

Hej, Philip Alfredsson! Vem är du?

– Hallåj! Jag är en 23-åring som precis har börjat här på Handelskammaren Värmland. Jag älskar tv-serier, böcker, matlagning och träning i olika slag. Det finns ett hopp om att jag ska bli en inbiten golfare under kommande år, bara jag håller mig undan vattenhindren och bunkrarna så ska det nog bli verklighet av de där planerna…

Vad blir din roll på Handelskammaren Värmland?

– Jag kommer att vara kommunikatör, vilket innebär, kort och gott, att jag har ansvar för vår kommunikation i våra olika kanaler. Att leverera rak, tydlig och intresseväckande kommunikation är inte alltid enkelt, men det är alltid det jag strävar efter. Vi har många intressanta evenemang, i form av utbildningar och olika typer av nätverksträffar, som jag kommer att sköta kommunikationen kring. Utöver min tjänst på Handelskammaren kommer jag att ingå i graduate trainee-programmet Higher Ambition Program.

 Trainee, det låter intressant. Berätta mer!

– Jag kommer att vara en del av ett traineeprogram för examinerade studenter som vill kombinera sitt jobb med ytterligare utbildning i modernt ledarskap med hållbarhet i fokus. Utbildningen är uppdelad i sex olika utbildningsmoduler under traineeåret. Jag ser det som en lysande möjlighet att förvärva ytterligare kunskap som kommer att stärka den kommunikation som Handelskammaren Värmland har framöver.

 Vad kommer du att bidra med hos oss?

– Utöver min längd på 197 centimeter, och en förmåga att nå saker från högt uppsatta hyllor, så har jag en journalistisk bakgrund, kombinerat med en tid på en PR-byrå, vilket har gett mig stor kunskap inom, bland annat, skrivande, medielogik, opinionsbildning och PR-arbete. Jag vill också tro att jag kommer in med nya idéer och perspektiv från min nytagna examen.

Du kommer inte från Värmland, eller hur?

– Nej, jag kommer från lilla orten Vara i Västergötland. Jag flyttade till Värmland för tre år sedan och har förälskat mig i länet. Det är verkligen något visst med människorna och naturen här som inte går att hitta någon annanstans. Att nu få vara en del av en organisation som ständigt kämpar för att stärka Värmland känns oerhört inspirerande.

Copyright © Handelskammaren Värmland | Läs vår integritetspolicy

jail