Supersköna kommunikatörer till Arbetsmarknadskunskap

Vi jobbar för att göra Värmland till en ännu mer attraktiv plats, där människor vill bo och arbeta och där företag kan verka och växa. Nu letar vi efter två personer som kan vikariera som kommunikatörer i Arbetsmarknadskunskap för våra kollegor Emma och Mikael under deras föräldraledighet.

Handelskammaren Värmland är en regional och oberoende näringslivsorganisation. Vi finansieras och styrs av våra medlemsföretag, som finns i alla branscher, storlekar och kommuner i Värmland. Därför driver vi frågor och insatser som är viktiga specifikt för Värmland. Arbetsmarknadskunskap är vår senaste stora satsning som drivs av arbetsgivare och skola i ett engagerat samarbete och syftar till att öka ungas kunskap om framtidens arbetsmarknad och få fler att välja utbildningar som leder till jobb. Arbetsgivarna i Värmland och Åmål vill anställa personer med rätt kompetens och ungdomarna vill ha jobb. Vi vill förbättra matchningen!

Tänk dig att du kliver in i ett klassrum fyllt med ungdomar. Du har två minuter på dig att fånga dem där och då för att därefter väcka deras intresse och engagemang under 60 minuter. Du gör det med hjälp av din energi och personlighet, och tillsammans med din kunskap om arbetsmarknaden motiverar du dem till att engagera sig i sin framtid.  Kan du se dig själv i den rollen? Då är det dig vi söker!

Varför?
Vi gör skillnad på riktigt! Vi träffar ungdomarna, ansikte mot ansikte, och pratar om framtidens jobb och hur de ska ta sig dit. Glappet på arbetsmarknaden ökar och branscher som teknik, vård och pedagogik skriker efter folk, samtidigt som digitaliseringen förändrar framtidens yrkesroller. ”Hur får jag plats på framtidens arbetsmarknad, och vad krävs av mig?”, är frågor man behöver fundera på. Inte bara för sig själv, utan för att Värmland och Sverige ska må bra.

Hur?
Ungdomarna är vår nyckel, arbetsgivarna är vår motor och studie- och yrkesvägledarna våra bästa vänner. Vi träffar ungdomarna med arbetsgivarna i ryggen och stöttar studie- och yrkesvägledarna. I det mötet sker magi. När ungdomarna inser att allt de gör, hur de beter sig, vad de siktar mot faktiskt spelar roll. Med små medel, som kunskap om framtidens arbetsmarknad och en härlig personlighet, går det att göra underverk bara på en timme.

Att lyfta upp framtid och arbetsmarknad tydligare i ungdomars liv är ett jobb som kräver många bundsförvanter. Därför deltar vi även på föräldramöten och jobbar nära lärarna så att samtalen kan föras vidare hemma vid köksbordet eller i klassrummen.

Vad?
Du kommer vara ute bland högstadie- och gymnasieskolor i Värmland samt Åmåls kommun och träffa ungdomar, medarbetare på skolan och föräldrar. Vi jobbar mycket nära de drygt 65 arbetsgivare som är en del av satsningen och arbetet består även av att omvärldsbevaka och besöka arbetsgivare för att kunna ta deras berättelser med ut i klassrummen. Ena dagen kan du hålla föreläsning för hundra vilsna 13-åringar, medan du nästa kan diskutera autonoma fordons påverkan på samhället med en VD på ett globalt bolag.

Tjänsterna omfattar 12 respektive 6 månader, med chans till förlängning. Du blir anställd av oss på Handelskammaren Värmland, vilket ger ett stort kontaktnät med många möjligheter. Du arbetar i ett team av två kommunikatörer i ett gäng av totalt 11 medarbetare. Då du i denna tjänst kommer röra dig i hela Värmland samt Åmål så behöver du ha körkort och tillgång till egen bil. Du kommer jobba kväll ibland och dessutom är det bara att köpa att din planering kan falla på ett ögonblick, och då är det bara att tänka om.

Vem?
Du är intresserad av, och med fördel gärna redan insatt i, kompetensförsörjnings- och arbetsmarknadsfrågor. Som medarbetare på Handelskammaren Värmland ser vi också gärna att du är intresserad av samhällsfrågor i stort och hänger med i vad som händer i Värmland, Sverige och världen.

Du är en ”huvudfoting” som kan tas med allt och alla – ungdomar, representanter från arbetsgivare, politiker och skolpersonal. ”Huvud” tyder på planeringsförmåga, ordning och reda, kreativitet, kritiskt tänkande och reflekterande. ”Foting” illustrerar rapphet i tanke och handling, förmåga att ständigt omvärdera det du trodde var rätt och anpassnings- och lösningsförmåga i stunden.

Du drivs av viljan att göra skillnad och du älskar att ta in andra människors perspektiv och få folk att tänka om och tänka annorlunda. Du delar med dig av din höga energi, ödmjukhet och humor och du ger ett förtroendeingivande intryck. Du är givetvis dig själv i alla lägen, och har självinsikt och fingertoppskänsla. Du älskar att vilja veta och lära. Det viktigaste är inte vilken utbildning du har, utan att du kan engagera och inspirera.

Intresserad?
Välkommen med din ansökan till  karolina@handelskammarenvarmland.se. Vi vill att du skickar in CV, personligt brev och en kort film (max 90 sekunder) där du berättar vem du är, varför du är intresserad av jobbet och varför du tror att du skulle passa i rollen som kommunikatör. Filmen laddar du upp via länken nedan. Döp filen till ditt namn.

https://www.dropbox.com/request/xZheAxdxHFM199TaEfLb

Sista ansökningsdatum är den 14 augusti, men skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag. Har du några frågor, hör av dig till Karolina Nilsson, 070-302 72 54, karolina@handelskammarenvarmland.se.

Kika gärna runt på www.handelskammarenvarmland.se och www.arbetsmarknadskunskap.se för att få mer koll på Handelskammaren Värmland och konceptet. 

Utbildare skriver på tavla och berättar om framtiden jobb.

 

Copyright © Handelskammaren Värmland | Läs vår integritetspolicy

jail