Therese ny VD i familjeföretaget

Berättelsen om Värmland | På Pretak i Kil anpassar man sig efter kundens behov. Nu har Therese Fredriksson, tillsammans med sin bror Henrik, tagit över familjeföretaget och ser positivt på framtiden.
- Kunderna ställer fler och högre krav, det gillar vi, säger Therese.

Thereses pappa bildade Pretak i början på 80-talet och drev det först ensam. Men ju längre tiden led, ju större blev verksamheten. Fler kunder kom in och fler personer anställdes. För Therese, nyutbildad skatteekonom i början av millenniet, började hon på ekonomiavdelningen på Pretak direkt efter studierna. Ett beslut hon inte ångrar.

– Det har varit en utmaning att vara både familj och kollegor, men samtidigt har det varit väldigt roligt, säger hon.

I slutet av 2019 tog hon formellt över som verkställande direktör för Pretak.

– Det har varit lite annorlunda sett till ansvaret, men i övrigt har jag varit på företaget i två decennier vilket gör att jag kan Pretaks verksamhet utan och innan.

Pretak är en komplett mekanisk verkstad som tillverkar mot vad kundernas behov är. De arbetar med ett brett kundspektra, både geografiskt och sett till bransch.

– Vi är bra på att erbjuda kundunika speciallösningar. Vi arbetar gärna tillsammans med kunden och ser hur vi kan effektivisera tillverkningen på det som efterfrågas. Det kan få ner kostnaden, både för oss och för kunden.

Som för många företag har Pretak gått starkt under de senaste åren. Men, har även de börjat se en avmattning på marknaden?

– Vi kan tyda en avmattning, men det är snarare så att marknaden har gått från extrem till ett mer stabilt normalläge. Vi har investerat i en ny maskin som kommer att hjälpa oss rejält under 2020, vi känner oss trygga på framtiden.

Vad särskiljer er från konkurrenterna?

– Sedan starten har kunderna alltid varit i fokus hos oss på Pretak. Det kommer de även att vara i framtiden. Kunder ställer fler och högre krav i dag, och vi anpassar oss genom att, bland annat, investera i ny maskinteknik.

Detta är en del av Berättelsen om Värmland. Lär känna fler företag och personer här!

Copyright © Handelskammaren Värmland | Läs vår integritetspolicy

jail