Higher Ambition Program

Nu har 86 talanger startat sina karriärer hos några av Värmlands spännande arbetsgivare.

Alldeles nyligen startade Effect Management upp två nya traineegrupper i Higher Ambition Program i Gävledala och Värmland. Nu börjar arbetet kring att göra urval av arbetsgivare till Higher Ambition Program 2021.

– Sedan starten 2018 har 86 traineer kickstartat sina karriärer genom Higher Ambition i Gävledala och Värmland och 48 arbetsgivare har varit en del av konsortiet. Det gör att Higher Ambition Program blivit Sveriges största graduate traineeprogram på bara tre år. Det är jätteroligt att intresset är så stort! säger Maja Hedin, projektledare för Higher Ambition Program.

Attrahera nyutexaminerade studenter till Värmland

Higher Ambition Program är ett traineeprogram och initiativ som syftar till att behålla och attrahera kompetenta nyutexaminerade studenter till oss som arbetsgivare i Värmland – istället för att de skall bege sig till andra arbetsmarknadsregioner. Uddeholm, Sveaskog, ArcelorMittal, Rottneros, Moelven, Karlstads Kommun, Rejlers, Region Värmland, NWT-gruppen och Volvo CE är några av de arbetsgivare som är med i konsortiet.

– Det har visat sig att många studenter inte vet vilka spännande möjligheter som finns i vår arbetsmarknadsregion för att starta sin karriär. Och det är såklart extra glädjande när Higher Ambition inte bara bidrar till att behålla kompetens från Karlstads Universitet – utan dessutom lockar hit talanger som inte ens haft någon koppling till Värmland tidigare, fortsätter Maja Hedin.

Maja Hedin, projektledare för Higher Ambition Program.

Från hela landet

De nyutexaminerade studenterna som rekryteras till Higher Ambition Program kommer från olika högskolor och universitet från hela landet, och närmre 20 olika examina är representerade i grupperna.

– Universitet och högskolor som Karlstads universitet, KTH, LTU, Chalmers, Högskolan Dalarna, Högskolan i Gävle, Stockholms universitet och Uppsala universitet är representerade bland traineerna i Higher Ambition Program. När det gäller examina finns allt från ingenjörer och ekonomer till kommunikatörer och psykologer bland traineerna, berättar Maja Hedin.

Trots en svår och oförutsägbar situation i och med Covid-19 i våras, var det många arbetsgivare som höll i tanken och fullföljde satsningen inom strategisk kompetensförsörjning. Nu är det dags att rekrytera fler arbetsgivare till nästa års start av Higher Ambition Program.

Vill att fler ska ta chansen

– Vi vill att fler av de bästa företagen och organisationerna skall vara med och stärka Värmland som arbetsmarknadsregion och samtidigt stärka upp sina organisationer med unga ambitiösa medarbetare! Higher Ambition Program får de bästa studenterna att stanna kvar i vår region – och lockar hit de som vill jobba hos våra skickliga konsortiemedlemmar. En helt avgörande framgångsfaktor för Värmlands långsiktiga konkurrenskraft, säger Peter Rovér, vd på Effect Management och initiativtagare till traineeprogrammet.

Vill ni också vara en del av detta, eller få mer information om upplägget? Kontakta Maja Hedin, 072-1798141, maja.hedin@effect.se.