Hur är det att jobba på Löfbergs?

Löfbergs  är kända för att sprida kaffedoft över hela Karlstad, och leverera kaffe till hela världen. De bidrar till samhället i många former, bland annat genom satsningarna Next Generation Coffee och den senaste nyheten Equality Lovers. Men de är också partners till Arbetsmarknadskunskap Värmland/Åmål, där de vill vara med och öka ungas kunskap om arbetsmarknaden.

Vi ställde några frågor till Helena Eriksson, HR-direktör, om hur det är att jobba på Löfbergs och varför de har valt att bli partner till Arbetsmarknadskunskap.

Hur är det att jobba på Löfbergs?

– Superkul! Jobbet kan variera, men alla som jobbar här gör något meningsfullt som betyder mycket för andra.

Hur behöver man vara som person för att jobba hos er?

– Det viktigaste är att man delar våra värderingar. I grund och botten handlar det om att vi som jobbar på Löfbergs gillar och tror på att göra saker tillsammans med varandra och vår omgivning. Att det är tillsammans vi får saker att hända – och att det är roligare att jobba så.

Vad är roligast med att jobba hos er?

– Det är nog att vi jobbar med något som betyder väldigt mycket för väldigt många – från kaffeodlare runtom i världen till konsumenter i Sverige och andra länder. Det betyder att vi som jobbar på Löfbergs kan göra skillnad för och tillsammans med andra.

Vad behöver man gå för utbildning för att kunna jobba hos er?

– Det varierar eftersom det finns många olika typer av jobb hos oss, allt från orderplockare till baristor och internationella säljare. Många som börjar jobba här går vidare till nya tjänster inom företaget, så utbildningen och utvecklingen fortsätter ofta här.

Är det lätt att få jobb hos er?

– Vi får väldigt mycket ansökningar, så vi märker att det är många som vill jobba hos oss. Det tycker vi naturligtvis är kul. Så det kanske inte alltid är superlätt, men det är definitivt värt att försöka!

Varför har ni valt att gå med som partner till Arbetsmarknadskunskap?

– Satsningen är bra eftersom den ökar ungas kunskap om framtidens arbetsmarknad, det är viktigt för både oss och Värmland. Här kan vi tillsammans med andra företag inspirera unga att göra smarta studie- och yrkesval. Samtidigt träffar vi unga som kan lära och inspirerar oss. De mötena är superhäftiga!