Norge

Handelskammaren har extra stort fokus på Norge när det gäller internationell handel, eftersom vartannat värmländskt företag gör affärer på den norska marknaden. Norge är en av Värmlands största handelspartners!

Vi vill gärna underlätta dina affärer med Norge och har sammanställt ett Norgeprogram som är till för både dig som vill veta mer om den norska marknaden, men ännu inte gjort affärer, och dig som redan har affärskontakter och/eller redan arbetar på den norska marknaden. Syftet är att du ska kunna göra ännu bättre affärer med företag i grannlandet.

Norgeprogrammet, som bygger på input från såväl medlemsundersökningar som enskilda samtal, innefattar:

  • utbildningar,
  • rådgivning,
  • handelsdokument och
  • möjligheten att låna ett kontor i centrala Oslo för ditt affärsmöte.

2018 års utbildningar inom internationell handel

I vårt Kompetensutvecklingsprogram 2018 hittar du de av våra utbildningar som är speciellt framtagna för dig som vill göra ännu bättre internationella affärer.

Rådgivning

Vi hjälper dig gärna att hitta rätt bland alla dokument, regler och förfaranden inför en import- eller exportaffär. Kortare rådgivning är alltid kostnadsfri för våra medlemmar.

Handelsdokument

Handelskammaren utfärdar handelsdokument som förenklar och sparar pengar vid handel med Norge, såsom ATA-carnet och EUR1-certifikat.

ATA-carnet är för dig som ska åka över gränsen med yrkesutrustning eller som ska på mässa till Norge. Den är en internationell tullhandling som gäller för att tillfälligt föra in och ut varor utan att betala eller deponera tull, moms och andra avgifter. Med en ATA-carnet sparar du tid och pengar!

EUR 1-certifikatet är ett av de handelsdokument som används vid handel med de länder som EU har tecknat frihandelsavtal, däribland Norge. Frihandelsavtalet ger möjlighet till lägre moms och införselavgifter.

Låna Värmlandskontoret i Oslo

Som medlem har du möjlighet att kostnadsfritt låna Värmlandskontoret på Karl Johans gate 5, när du behöver träffa kunder och norska affärsvänner.

Värmlandskontoret ligger på Oslos huvudgata Karl Johan, 1-2 kvarter från Centralstationen. Lokalen består av ett mötesrum och två arbetsrum. Runt sammanträdesbordet får 6-8 personer plats. Endast ett företag kan boka lokalen åt gången och den bokas del av dag eller heldag.

Kontakta Handelskammaren för bokning via växel 054-22 14 80 eller via e-post info@handelskammarenvarmland.se.

Läs mer

Modern teknik
En fast internetuppkoppling är beställd och på gång. Kolla med Handelskammaren vid nyckelhämtning. Det finns en 42-tums plattskärm i sammanträdesrummet, där du kan koppla in dator och visa presentationer. Här finns också en whiteboard.

Fullt utrustat
I ett mindre pentry finns mikro, kaffebryggare, vattenkokare och kyl. Köket lämpar sig inte för matlagning men medhavd mat går att värma och äta. Det finns två barbord med två stolar vid varje bord, för fikapauser. Nyckel och låskort med tillhörande kod hämtas hos Handelskammaren, efter bokning. Låskortet används till entrén på bottenplanet.Det finns inga övernattningsmöjligheter på Värmlandskontoret. Du ansvarar själv för att lämna lokalen i samma skick som när du kom.
 Ytterdörren och övriga dörrar ska alltid vara låsta.

jail