Robert Rundberget Kontento

Kontento skapar content åt företag

Robert Rundberget har alltid haft ett stort intresse av foto, film och har en bakgrund inom både reklam- och kommunikationsbranschen. För två år sedan sammanfogade han dessa och bildade sitt eget företag – content marketing-byrån Kontento.

- Jag jobbar inte, jag har min passion som yrke, säger han. 

Sitter du och läser det här numret och funderar över att kasta dig ut och testa vingarna med det där egna företaget du alltid har drömt om? Robert Rundberget hade samma tankar för två år sedan och hans råd är självklart:

- Bara gör det. Det går inte att säga upp sig och starta ett företag i teorin, du måste agera.

Gör det du älskar!
Robert Rundberget

För Roberts del är företaget Kontento hans egen skapelse. Företaget bildades för två år sedan, då Robert sade upp sig som kommunikationsansvarig hos Paper Province.

- Jag hade varit länge på Paper Province, längre än någon annan arbetsplats jag någonsin varit på tidigare. Jag ville samtidigt testa det här med content marketing och se om det fanns en marknad för det i Värmland. 

Content marketing, vad är det? 

- Jag hjälper företag att synas online genom att göra hjälpsam och generös marknadsföring. Istället för att fokusera på vad företaget vill berätta, så skapar jag innehåll online som kunden är intresserad av och letar efter. Då kommer fler hitta dig i rätt sammanhang. Det kan vara text, film, bild och liknande. Utöver det hjälper jag till med strategiarbete för att nå och bygga relationer med kunder på bästa sätt. 

Livet som soloföretag

Om dagarna sitter Robert på ett kontorshotell i stan, vilket gör att han inte sitter helt ensam dagtid. Med anledning av många och stora uppdrag har han tagit in lite extrahjälp ibland, i form av den grafiska formgivaren Emma Nilsson. 

- Jag hade turen att få några stora uppdrag direkt vid uppstart, genom mitt nätverk. Men efter de uppdragen var slut hamnade jag i ett vakuum och hade inga kunder. Det var en tuff tid, men jag lärde mig vikten av att alltid hålla sin marknadsföring igång och att alltid synas, trots stora uppdrag. Det är något jag gör nu, vilket gett mig en mer stadig ström av uppdrag, säger Robert.

Hur är du som chef mot dig själv?

- Vet inte om jag är så snäll, men jag har varit snäll nog att ge mig chansen att kunna jobba med mitt intresse. Jag sitter en del på kvällar och helger, som soloföretagare blir det lätt så. Men jag har fått ynnesten att arbeta med min passion, det är inte alla som har den möjligheten.