Medlemmar – Kalender | 2019-04-15

Social hållbarhet - Sociala företag och jämställdhet för ett hållbart arbetsliv för alla

Handelskammarens medlemsföretag Alaté, Bright Planet och Samordningsförbundet Samspelet har grundat den ideella föreningen CSR Hållbart Värmland.

Nu sätter vi social hållbarhet i fokus och hälsar medlemmar och icke-medlemmar välkomna till ett seminarium om hur jämställdhet kan användas som strategiskt verktyg för att åstadkomma positiv utveckling på flera andra områden. Vi får också veta vad som är vitsen med sociala företag.

Med jämställdhet som utgångspunkt i organisationen kan man påverka arbetet för bättre hälsa, god arbetsmiljö, mångfald på arbetsmarknaden och minskad fattigdom. Mattias Lundqvist, Förbundschef i samordningsförbundet Göteborg Nordost ger konkreta exempel på hur det går till i praktiken.

Vad är sociala företag och varför behövs de? Hur kan sociala företag bidra till att fler kommer in i samhället och för vem är de sociala företagen till för? Veronica Höijer från Hyresgästföreningen berättar.

Anmälan senast 12 april till info@csrhallbartvarmland.se

Datum:
2019-04-15
Tid:
Plats:
Vinterträdgården, Clarion Collection Hotel Bilan, Karlbergsgatan 3, Karlstad
Pris:
Kostnadsfritt. Vi bjuder på fika.
Kontaktperson:
Ulrica Matthed