Adventure Travel World Summit kommer till Sverige 2019

2019 kommer Adventure Travel Trade Associations internationella kongress för naturresearrangörer och medier, Adventure Travel World Summit, att arrangeras i Göteborg. 850 deltagare från hela världen ska skapa nätverk och ta del av kunskap och nyheter inom naturturism, men också testa naturupplevelser i stora delar av Sverige, inklusive Värmland, med skräddarsydda program.

I år arrangerades kongressen i Argentina, 2018 kommer den till Italien och i september 2019 genomförs kongressen alltså i Sverige.

-Detta kommer att ge Sverige och Värmland hög internationell synlighet och exponering, säger Jonas Jacobsson, vd på Visit Värmland.

– Fördelarna med att få arrangera en världskongress inom naturturism är flera. Kongressen i sig kommer att fungera som en tydlig anledning för att utveckla samarbete och produktkvalitet i vår region. Dessutom ger det helt andra möjligheterna för våra företag att delta på en världskongress inom området naturturism när den är på hemmaplan. Värmland har mycket goda förutsättningar att växa ännu mer som naturturistisk destination, ett område där vi redan idag är duktiga, säger Andreas Norum, projektledare på Visit Värmland.

Ett starkt skäl till att ATTA väljer Sverige är den svenska naturnära livsstilen och tillgängligheten till naturen, även i städerna. Arbetet med kongressen och med visningsresor till olika delar av Sverige har redan startat. Visit Sweden ansökte om att arrangera Adventure Travel World Summit tillsammans med Tillväxtverket och flera regionala turistorganisationer i Sverige, bland andra:

• Turistrådet Västsverige
• Visit Värmland
• Jämtland Härjedalen Turism
• Tourism in Skåne
• Region Västmanland
• Destination Swedish Lapland

Copyright © Handelskammaren Värmland | Läs vår integritetspolicy

jail