Aktiv IT förvärvar Lexicons utbildningsverksamhet

Aktiv IT Partner

Aktiv IT Partner Nordic AB förvärvar franchiserättigeheten till Lexicons utbildningsverksamhet i Karlstad och startar upp ett eget verksamhetsben med IT-Utbildningar i Värmland. Verksamheten kommer arbeta med de koncept som Lexicon erbjuder i hela Sverige.

– Vi ser ett ökat behov av utbildningar inom IT både för vanliga användare som behöver öka sin kunskap och inom IT-proffssegmentet. Det säger Tomas Björn och Peder Björklund som äger Aktiv IT Partner idag.
– Det här kompletterar vår befintliga verksamhet och ger våra kunder större möjlighet att utvecklas. Både vanliga datoranvändare och IT-tekniker vill specialisera sig och öka sin kompetens. Vi riktar in oss mot företag, kommuner och organisationer som vill säkerställa att personalen har den utbildning som krävs.

– Många av de företag vi stöter på med lägger stora pengar på nya system och ny teknik, men glömmer ofta bort att utbilda personalen i hur tekniken och systemen fungerar. Det kan resultera i en investering som inte ger den avkastning som det finns möjlighet till, och företaget får då inte den utveckling eller digitaliseringsresa de eftersträvat från början.

Verksamheten kommer bedrivas i ett nybildat bolag i Aktiv IT-koncernen som sedan tidigare består av IT-Drift och produktförsäljning samt dotterbolaget DocuCash som hanterar och säljer dokumentlösningar, kassasystem och AV-Produkter.

Aktiv IT Partner är idag Värmlands mest kompletta IT-Företag och omsätter idag ca 70 Miljoner per år och sysselsätter 34 personer på 6 orter. Tidigare i år förvärvades UTEC Karlstad med en omsättning på 25 miljoner och integrerades i verksamheten.
Lexicon grundades 1979 och har varit verksamt i Karlstad sedan 1988. Koncernen är Sveriges största kompetensutvecklare för företag och organisationer och kan ge kunder en högklassig bred service över hela landet.

Lexicon har ett 30-tal kompetenscenter, och kan även utbilda ute hos på plats hos kunderna. Lärarlett, digitalt eller ett blended learning-program.

Copyright © Handelskammaren Värmland | Läs vår integritetspolicy

jail