Peter Lindgren blir ny fabrikschef i Gruvön

BillerudKorsnäs har utsett Peter Lindgren till ny fabrikschef för produktionsanläggningen i Gruvön.

BillerudKorsnäs produktionsanläggning i Gruvön är ett av Nordens största pappers- och massabruk och har omkring 850 medarbetare. Vid Gruvön produceras dygnet runt, året om, olika typer av förpackningspapper och förpackningskartong samt pappersmassa. Vid Gruvön genomför BillerudKorsnäs just nu en av Sveriges största industriinvesteringar – uppförandet av en ny kartongmaskin. Maskinen, som kommer bli den största och mest moderna i sitt slag, kommer börja sin produktion av förnyelsebar förpackningskartong under början av 2019.

BillerudKorsnäs kan nu meddela att Peter Lindgren har utsetts till ny fabrikschef i Gruvön. Peter har bred kompetens och gedigen erfarenhet från pappersindustrin, bland annat från att ha arbetat många år på Stora Enso, Munksjö och Metsä Tissue. Han kommer senast från rollen som fabrikschef för BillerudKorsnäs produktionsanläggning i Frövi/Rockhammar.

– Jag ser verkligen fram emot att vara med och skapa framtidens Gruvön och är mycket glad över att få göra denna spännande resa tillsammans med alla duktiga medarbetare. Jag är också glad över möjligheten att komma tillbaka till pappersindustrin i Värmland där jag arbetade mellan åren 1996 och 2001, säger Peter Lindgren.

Peter Lindgren tillträder vid Gruvön senast den 15 maj 2018. 

Copyright © Handelskammaren Värmland | Läs vår integritetspolicy

jail