Storaffär gör att Avis biluthyrning fortsätter växa i Arvika

I början av året gjorde Avis biluthyrning en storsatsning i Värmland med nya kontor i både Säffle och Arvika. Nu späs den positiva utvecklingen på ytterligare. Arvika kommun tecknar ett mångårigt ramavtal som bland annat innebär att det kommer rulla ännu fler miljöbilar på de värmländska vägarna.

– Avis biluthyrning hade den bästa prisbilden och lever upp till våra högt ställda krav på miljö och tillgänglighet. Det känns extra kul att teckna avtal med ett företag som nyligen valt att etablera sig i kommunen, säger Hans Fyhr, fordonsansvarig inom Arvika kommun.

– Vi tackar för förtroendet som innebär att vi fortsätter växa i Arvika. Nu utökar vi vår bilflotta, med fokus på miljö- och supermiljöbilar. Det är en utveckling som efterfrågas av både privatpersoner, företag och andra organisationer, säger Niclas Edlund på Avis biluthyrning.

Avtalet mellan Arvika kommun och Avis biluthyrning gäller i två år, med option på ett plus ett år. Kommunen använder hyrbilar som komplement till sina leasingbilar. I upphandlingen ställde Arvika kommun hårda krav på miljö, tillgänglighet och servicegrad.

Från 0 till 100 på mindre än ett år

Avis biluthyrning etablerade sig i Arvika för knappt ett år sedan när man tecknade avtal med Landstinget i Värmland. Under året har bilflottan i Arvika växt från 0 till 100 bilar. En majoritet av bilarna är supermiljöbilar, det vill säga bilar som släpper ut högst 50 gram koldioxid per kilometer.

– Att Landstinget i Värmland investerat stort i laddstolpar har bidragit till att vi har kunnat ställa om till supermiljöbilar i väldigt hög takt. Omställningen är förmodligen en av de mest miljöfrämjande åtgärderna i Värmland i år. Det känns riktigt bra, säger Niclas Edlund.

Avis biluthyrning har kontor i Karlstad, Arvika och Säffle, och är miljöcertifierat enligt ISO 14001.

Mer information: 

  • Hans Fyhr, fordonsansvarig, Arvika kommun, tfn: 0570-878 33
  • Niclas Edlund, Avis biluthyrning, tfn: 054-15 26 60

Copyright © Handelskammaren Värmland | Läs vår integritetspolicy

jail