Uddeholm i Hagfors kranmärker verksamheten

Uddeholms AB

Varje år bestämmer sig flera företag, organisationer och kommuner i Sverige för att kranmärka sig. Nu väljer även Uddeholm i Hagfors kranvatten före flaskvatten. Företaget hoppas inspirera andra till att göra likadant.

Sveriges kranvattenkvalitet är en av de bästa i världen, men ändå är det vanligt att köpa förpackat vatten på flaska. Att välja kranvatten före flaskvatten är både bättre för miljön och billigare. Det är dessutom lokalproducerat. I samband med världsvattendagen den 22 mars väljer Uddeholm i Hagfors att kranmärka sin verksamhet.

– Det här är en del i vårt långsiktiga hållbarhetsarbete, berättar Cecilia Johnsson, miljöchef på Uddeholm.

– Vi har avstått från att köpa in förpackat vatten sedan länge, så det känns naturligt att kranmärka verksamheten. Vattnet i Hagfors är dessutom av mycket hög kvalitet! Kanske kan vi samtidigt inspirera andra verksamheter i länet till att välja kranvatten före flaskvatten och tänka till kring sin vattenkonsumtion.

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning från Svenskt Vatten för verksamheter som väljer kranvatten före förpackat vatten. Kranmärkningen innebär att arbetsplatsen, liksom externa event, konferenser och utbildningar, är fria från flaskvatten.

Medlemsföretag:
Uddeholms AB
Kontaktperson:
Robert Gustafsson, varumärkes- och kommunikationschef.
Telefon:

Copyright © Handelskammaren Värmland | Läs vår integritetspolicy

jail