Valmets håller framtidskonferens för världens papperstillverkare

Under Valmets mjukpapperskonferens på Karlstad CCC torsdag den 17 maj kommer HKH Prins Carl-Philip att dela ut Valmets Tissue Technology Award, samt göra ett företagsbesök på Valmet.

Seminarium för Industriledare från 30 länder i Karlstad

Valmets Tissue Making Conference, en internationell tvådagarskonferens med fokus på mjukpapper, är en given tradition i pappersbranschen. I år anordnas eventet på Karlstad CCC, den 17 – 18 maj. Under dessa dagar samlas omkring 150 ägare, företagsledare och andra befattningshavare från ledande mjukpappersföretag från ett 30-tal olika länder. De kommer att få lära sig mer om hur digitalisering, framtid och e-handel påverkar deras verksamhet idag och i framtiden.

På talarlistan finns bland annat Nancy Rademaker, digitaliseringsexpert från Nexxworks, och Emanuele Bianchi från Amazon.com. Amazon är världens största nätbutik och Emanuele kommer att prata om e-handelns möjligheter med fokus på webbkonsumenternas beteende, krav och förväntningar. En global trend just nu är att allt fler konsumenter väljer att köpa sina mjukpappersprodukter, som toa- och hushållspapper, på nätet.

– Vi vill väcka idéer hos papperstillverkarna om hur de kan integrera det digitala i sin verksamhet och framgångsrikt surfa på den växande e-handelsvågen, säger Anders Björn, verksamhetschef på Valmet. De här dagarna kommer också handla om framtidens teknik i form av industriellt internet och lösningar som gör pappersbranschen miljövänligare. Det blir ett holistiskt perspektiv på digitalisering och papperstillverkning.

HKH Prins Carl-Philip prisutdelare av Valmet Tissue Technology Award

För tredje gången delar Valmet ut Tissue Technology Award till en forskare eller universitetsstudent som bidragit med en idé eller lösning som bidrar till hållbara papperstillverkningsprocesser. Prissumman är på 25 000 dollar och pristagaren offentliggörs på Valmet Tissue Making Conference i Karlstad den 17 maj. HKH Prins Carl-Philip delar ut priset.

 Mer information om programmet hittar du på www.valmet.com/tissueconference 

Om Valmet

Valmet är den ledande globala utvecklaren och leverantören av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Valmets mål är att ge sina kunder världens bästa service. Valmets 12 000 medarbetare runt om i världen finns nära kunderna och arbetar för att förbättra deras resultat – varje dag. Valmet har omkring 1500 medarbetare i Sverige som jobbar i nära samarbete med ett stort antal kunder. Valmet har flera enheter i Sverige varav de största finns i Karlstad, Göteborg och Sundsvall. Hållbarhet utgör en central del av Valmets affärsstrategi och verksamhet. Läs mer på www.valmet.com/se

 

Bildtext: Under Valmets mjukpapperskonferens på Karlstad CCC torsdag den 17 maj kommer HKH Prins Carl-Philip att dela ut Valmets Tissue Technology Award, samt göra ett företagsbesök på Valmet.

Copyright © Handelskammaren Värmland | Läs vår integritetspolicy

jail