Kalender och Nyheter

Johan Särnmark

Verksamhetsansvarig och delägare i Nature Adventure och Treens Natur & Fiskecamp

Johan Särnmark har bott i både kinesiska Shanghai och Fredros, som ligger norr om Gunnarskog i Arvika kommun. Å ena sidan ett liv med miljontals människor runt knuten och ansvar för elektronik och teknisk dokumentation på Coffee Queen. Å andra sidan ett helt annat liv i Fredros med 40 invånare inom en radie av ett par kilometer, där vardagen är fylld av jobb ute i naturen. Det är svårt att hitta större kontraster och vi blev nyfikna på att höra mer.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att mitt i allt ansvar som det innebär med eget företagande kunna njuta av naturen och lugnet som jag saknade under mina tre år i Kina. På Nature Adventure gör jag allt från att vara gårdsdräng och hyra ut båtar till att guida våra gäster som vill cykla, vandra och paddla. Men det allra bästa är nog att jag får betalt för att åka skoter, som är en av mina största hobbyer. På lågsäsong under höst och vår rycker jag även in och jobbar som teknikkonsult emellanåt.

Ni jobbar mot internationella gäster. Hur marknadsför ni er?

På Treens camping och i stugbyn har vi många internationella gäster – mest norskar, tyskar, belgare och engelsmän. Vi har ett unikt läge här i Värmland med lugnet, tystnaden och alla våra sjöar. Storstadsmänniskor från Berlin och London kan inte förstå att det är så tyst och det säljer sig självt bara vi når ut.
Vi jobbar med agenter i England, Tyskland, Holland och Belgien som marknadsför oss. Något som är viktigt att förmedla är till exempel att vi har bastu och vedeldad spis. Det säljer. Detta är otroligt värdefullt för oss. Utan agenterna skulle vi inte alls ha möjlighet att marknadsföra oss på det viset vi behöver.

Vad tycker du att vi borde bli bättre på att utnyttja i Värmland?

Vi har väldigt fin natur och det finns jättemånga outnyttjade platser att vandra, cykla och paddla på. Vi borde samarbeta mer runt vandringar och locka fler svenskar för här finns det potential. Vi har märkt att fler svenskar börjat turista i Sverige, antagligen för att de vill minska sin miljöpåverkan, men detta kan vi utnyttja mer genom att bli bättre på att visa vad vi har att erbjuda.

 

Copyright © Handelskammaren Värmland | Läs vår integritetspolicy

jail