Kalender och Nyheter

Niclas Alvebratt

Vd Beebyte

Som småföretagare är det många sysslor som ingår i jobbet. Vi har frågat Niclas Alvebratt, vd på Beebyte, hur hans vardag ser ut, men också hur han ser på nätverkande.

Hur ser en arbetsdag ut för dig?

På ett så litet företag som vi är, med sex anställda, får jag göra allt från att hjälpa kunder och användare till att vara med och ta fram strategiska planer, förhandla avtal och följa upp budgetar. Ingen dag blir den andra lik. Ett företag som växer så fort och starkt som vårt gör att det aldrig blir långtråkigt eller tomt på att-göra listan.

Du har många ansvarsområden med andra ord. Vad är din främsta styrka och hur använder du den på bästa sätt?

Jag skulle säga att det är min förmåga att lyssna på återförsäljare och förstå deras vardag och utmaningar för att hitta rätt lösningar för just dem. Vi vill bygga så bra och enkla tjänster som möjligt oavsett om det gäller driften av en e-handelssajt, en vanlig webbplats eller ett verksamhetssystem. Jag tycker att det är viktigt att hitta win/win/win-situationer och se till att en affär inte bara får en vinnare utan att alla, inklusive vår återförsäljare och deras slutkund känner att affären skapar värde.

Varför är ni med i Handelskammaren?

Lokalt engagemang är en del i vår värdegrund. Här i Värmland gör vi det genom att försöka stärka det Värmländska näringslivet med samarbeten, i vår verksamhet i Rumänien genom att stötta lokalt socialt engagemang och ge extra tid åt våra anställdas familjer. Nätverkandet i Handelskammaren är bra för affärerna. Genom det kan vi bygga ett annat förtroende än via exempelvis digitala kanaler.

I slutändan handlar det om att känna att man kan lita på en människa. Då blir det enklare att hitta kreativa affärslösningar som skapar ett unikt värde.

 

Copyright © Handelskammaren Värmland | Läs vår integritetspolicy

jail