Värmland nästa

Ett värmlandshäng!

För att fler ska flytta hem eller hitta hem till Värmland behöver den värmländska attraktionskraften öka och då behöver kännedomen om det värmländska näringslivet bli långt mycket bättre, såväl innanför som utanför länets gränser.

Konceptet ”Värmland Nästa”, lyfter goda och spännande exempel från det värmländska näringslivet. Genom att visa upp bilden av det nya Värmland, är syftet att fler ska få upp ögonen för de karriärmöjligheter Värmland har att erbjuda.  Tillsammans med en rad företag bjuder vi in till en lunch för den som vill bredda ditt kontaktnät och är nyfiken på vad Värmland har att erbjuda. Ett värmlandshäng med företagsledare från spännande verksamheter, hemvändare och värmlänningar i förskingringen. Fokus är näringslivet, jobb och karriärmöjligheter. De som deltagar möter också personer som kan berätta mer om hur det är att leva och bo i Värmland.

Den 20 och 27 september 2019 är det dags för den fjärde och femte upplagan av Värmland Nästa. Första stoppet blir i Stockholm och därefter åker vi vidare till Göteborg.

Boka din plats i Stockholm här >>

Boka din plats i Göteborg här >>

Jag gillar det här konceptet! Jag har själv inte för ambition att flytta just nu, men om och när det sker så har jag alla nycklar för att det ska bli så bra som möjligt.

Lotta Westerlund, Prestationsbyrån AB

Flera av dem är hemvändare och känner att de har fått en högre livskvalité i och med att de flyttat tillbaka till Värmland.  Förutom en uppdaterad bild av det värmländska näringslivet får deltagarna möjlighet att skapa kontakter på intressanta företag. Många av dem som deltar från näringslivet är företagsledare och HR-chefer. Att ta en kaffe ihop med vd eller personalansvarig tror vi är ett bra sätt att få kontakt med ett företag som man är intresserad av och efter att ha genomfört två träffar vet vi också att det givit konkreta resultat.

Ett bra sätt att knyta kontakt

Värmland Nästa har hittills genomförts vid tre tillfällen, två gånger i Stockholm i september 2017 och 2018 och i Göteborg i maj 2018. Träffarna har tillsammans samlat fler än 200 personer och lett till flera kontakter. Kontakter som i flera fall har lett till jobb och en handfull nya värmlänningar.

Hjärtlig sammankomst på Värmland Nästa Stockholm

– Genom att visa upp bilden av det nya Värmland, hoppas vi att fler får upp ögonen för de karriärmöjligheter Värmland har att erbjuda. En handfull av de personer som deltog när vi gjorde detta i Stockholm i fjol  och i Göteborg i våras har nu flyttat hem, berättar Karolina Nilsson, ansvarig kompetensförsörjning Handelskammaren Värmland. Läs mer här

Kontaktperson

Karolina Nilsson
070-302 72 54

Copyright © Handelskammaren Värmland | Läs vår integritetspolicy

jail