Frukostträff i Kristinehamn

Häng med på en morgon där vi snackar om allt från hur det är att driva sjökrog, till vad som krävs för att vara världsledande på marin framdrift, till att värmlänningar enklare ska välja buss framför bil. Anmäl dig till Handelskammarens absolut sista frukostträff 2023 - vi ses på Mastmagasinet i Kristinehamn!

Frukostträff i Kristinehamn

Datum:

Fredag 15 december 2023, kl.8.15 - 09.15 (frukost serveras från 07.50)

Plats:
Mastmagasinet, Södra Hamngatan 5 Kristinehamn
Pris:
Kostnadsfritt

Mitt i högsommaren 2023 slog Gattet Restaurang och gästhamn upp portarna för första gången. Med skärgården som fond har verksamhetsansvarig Ulrika Ternemar uppdraget att gäster ska besöka dom såväl via sjövägen som via land. Med lång erfarenhet från branschen pratar vi om Ulrikas tid som del av restaurangscenen i New York, ambitionen att bli Värmlands bästa sjökrog och – så här i juletider – om julbordsfavoriter.

Även  Kongsberg Maritime Sweden AB har Vänern alldeles utanför dörren när de, från sin anläggning i Kristinehamn, producerar propellrar till världens största fartyg. Med oss under morgonen har vi platschefen Mattias Skrinning och vi pratar om hur ett oroligt geopolitisk läge skapar efterfrågan, vad som krävs för att vara världsledande på marin framdrift och om vikten av tillsammansjobb för att skapa attraktionskraft i hela Värmland.

Och från sjö till land. Den 10 december lanserar Värmlandstrafik ett helt nytt busslinjenät i Kristinehamn. De nya linjerna innebär bland annat kortare restider, utökad helgtrafik och fler bussar till centrum. Mathias Lindgren, som är tätortstrafikchef på Värmlandstrafik, berättar om satsningen och om hans förhoppningar om att fler Kristinehamnare ska resa hållbart till jobb, handel och fritidsaktiviteter. Mathias kommer också att berätta om hur Värmlandstrafik framtidssäkrar verksamheten i en tid där inflation och trafikindex på historiskt kort tid ändrat hela ekonomin.

Bli inspirerad av tidigare gäster:

Ny vd på Wiréns Åkeri satsar på hållbarhet, logistikcenter och yrkesutbildning
Marie Hallin, vd, Wiréns Åkeri

Från internationella äventyr till charmiga Park Hotell i Kristinehamn
Gunnar Ormalm, ägare, Park Hotel

Studiebesök vi gjort:

Studiebesök på Nordic Paper
Anita Sjölander, vd på Nordic Paper Bäckhammars bruk, Kristin Israelsson, platschef på Nordic Paper Bäckhammar bruk och Henrik Essén, chef för hållbarhet och kommunikation på Nordic Paper Bäckhammar bruk.

 

Kontaktpersoner:

Karolina Nilsson

tf VD
Alexandra Pfeiffer klar

Alexandra Pfeiffer

Eventkoordinator