Nätverksfrukost Kristinehamn

Varmt välkommen på nätverksfrukost fredagen den 12 november. Lyssna på Re:newcell och Lixea som skapar innovationer som spås revolutionera sina respektive branscher. Allt sker i Värmland!

Nätverksfrukost Kristinehamn

Datum:

12 november, 08.15-09.15 (frukost serveras från 07.50 för dig som deltar på plats)

Plats:
Stadshotellet i Kristinehamn
Pris:
Kostnadsfritt

Re:newcell är företaget som vill revolutionera modevärlden och med hjälp av ny teknik har man lyckats väl med sina mål – att återvinna och regenerera textilfibrer ur gamla kläder så att de kan bli kläder på nytt. Vi möter platschef Tobias Sjögren och hör honom berätta om verksamheten på anläggningen i Kristinehamn, framtidsplaner och hållbart mode. Och om den prestigefulla utmärkelsen – ett av världens 100 mest innovativa företag.

Tillgången till lokal, kompetens, nätverk, engagemang och material var det som fick Londonbaserade Lixea att välja Bäckhammar. Här bygger de sin första pilotanläggning för att skala upp sin verksamhet. Platschef Jennica Ivarsson berättar om sitt uppdrag att bygga upp såväl anläggning som organisation. Hon berättar även om tillväxtplanerna och hur metoden för att dela upp biomaterial kan omvandla exempelvis gräs, halmrester och sågspån till papper och textil.

Dessutom få du – oavsett om du är med fysiskt eller digitalt – möjlighet att prata med andra som deltar. För kanske gillar du, precis som vi, möten och trevliga samtal med nya människor?

Kontaktpersoner:

Karolina Nilsson

Vice VD
Alexandra Pfeiffer klar

Alexandra Pfeiffer

Eventkoordinator