Vågar satsa på detaljerna

Bro Bärgningsbyggen tillverkar kundanpassade bärgningsbilar med fokus på kvalitet. På fabriken i Kristinehamn har man inget fokus på massproduktion – här är varje tillverkad bil unik.

I år har Bro Bärningsbyggen tillverkat bärgningsbilar i 30 år. För drygt sex år sedan köpte Pontus Mörth och hans bror Marcus Mörth det väletablerade företaget i Kristinehamn. Och efter en flytt till nya större och bättre anpassade lokaler fortsätter företaget leverera bärgningsbilar i Sverige, Skandinavium – och resten av världen.
– Vi levererar helt klart flest bärgningsbilar till våra skandinaviska grannländer, men våra bilar rullar även i både Ryssland och Kina, säger Pontus.

I företagets lokaler pågår ständigt bygget av nya bärgningsbilar, men inte på löpande band. Företaget har istället valt att behålla sin unika inriktning där hållbarhet och specialdesign istället står i fokus.

– Jag skulle säga att vi är en av få tillverkare som faktiskt går emot linjeproduktion och istället specialbygger varje bärgningsbil. Det kanske låter konstigt att specialutrusta en bärgningsbil, men principen är den samma som vid bilköp, det finns standard och det finns med specialutrustning för varje kunds behov.

Att sälja få bilar med hög kvalitet och bättre anpassad utrustning har visat sig vara en framgångsfaktor.
– Vi säljer nog ganska många färre bilar än våra konkurrenter och tar säkert mest betalt i Europa. Men vi har ett starkt varumärke både i och utanför Sverige, våra kunder vet att vi tillverkar efter önskemål och med hög kvalitet.

Men för att även erbjuda enklare bärgningsbilar till sina kunder har Bro Bärningsbyggare valt att dessutom vara agent åt det italienska företaget COMEAR.

– Mindre och enklare bärgningsbilar är ganska dyra att producera. Italienarna är bra på den här typen av produktioner och de håller hög kvalitet, därför har vi valt ett samarbete som gör att vi kan sälja deras bilar i Skandinavien.

Copyright © Handelskammaren Värmland | Läs vår integritetspolicy

jail