Vi vill bli lika stora utanför Sverige

My Perfect Day har gått från småskalig E-handel till en av de största inom sin genre i Svergie – på bara fem år! Och med ett Instagram-konto som fortsätter växa har intresset för företagets produkter ökat, även utanför Sveriges gränser.

 

När Pauline Grindvall skulle gifta sig saknade hon en butik där hon kunde köpa alla sina dekorationer. Det var då hon bestämde sig för att göra något åt saken och startade e-handeln My Perfect day.
– Det fanns liknande webbshoppar som erbjöd dekorationer, men ingen hade en tydlig nisch.

Något som till en början var tänkt vara en liten sidosyssla har i dag vuxit till en heltidssyssla, och mer därtill. Sju anställda, en omsättning på nästan femton miljoner kronor och ett lager som snart svämmar över av artiklar. Här finns allt man behöver för att dekorera bröllop, babyshowers, halloween och andra festliga tillfällen.

– Vi har vågat nischa oss, mest genom vår färgpalett och urval av artiklar, gillar man en grej på sidan så gillar man flera.

Och de flesta artiklar i My Perfect Days sortiment är noga utvalda och så mycket som 90 procent av alla produkter importeras från andra EU-länder.

– De flesta produkter som vi säljer importerat vi från Storbritannien, men även en del från Polen och Frankrike. Men vi letar hela tiden efter nya leverantörer.

En ökad försäljning ställer krav på bra leverantörer och smidiga importer.

– Tidigare kunde jag köpa mindre kvantiteter från mindre leverantörer, men allteftersom intresset att handla hos oss växer så blir det viktigare med en leverantör som har ett stort och brett sortiment och som håller god design. Och att handla inom EU är enkelt.

Och även fast de flesta kunder fortfarande är från Sverige så är My Perfect Day redan på väg utanför Sveriges gränser.

– Det känns som ett naturligt steg att våra kunder kan finnas i andra länder. Vi säljer redan över hela Sverige och har en del kunder från Danmark och Finland. På sikt vill vi nå ut ännu bredare, men det har varit viktigt att först etablera oss i Sverige och lära känna vårt sortiment.

Att driva en E-handel öppnar upp för en bred marknad över landsgränser, men den ställer också krav på enkelhet att skicka varor mellan länder.

– För oss är det viktigt att hitta ett sätt att skicka våra produkter tryggt och enkelt med till ett bra pris. Vi vill att våra kunde ska kunna handla både en och flera artiklar utan att en fraktavgift ska sätta stopp för det.

Copyright © Handelskammaren Värmland | Läs vår integritetspolicy

jail