Semir och Daniel, grundare Stepler

”Tanken är att vi ska vara för alla”, berättar Daniel Malmqvist, CEO på Stepler. ”Speciellt för de som behöver den lilla extra motivationen för att röra på sig. I det här fallet är vi väl bullen på pinnen, men vi vill vara moroten på pinnen för våra användare. Och ha roliga belöningar så att de tar några steg extra och utmanar sig själva.”

Det var för några år sedan tanken om Stepler startade. Semir Hadiahmetagic, CCO på Stepler hade alltid varit ganska aktiv sitt liv och utövat olika sporter, men när han hamnade i en situation där han gick upp i vikt och blev större började han fundera på hur han skulle lösa sitt problem. Då kom inspirationen till det som sedan blev Stepler! En promenadapp där du samlar poäng genom att gå och får belöningar för dina poäng. Så här berättar Semir om hur det gick till när han tillsammans med Niklas och Daniel bestämde sig för att starta Stepler.  

– Mitt största problem var att jag inte hade någon motivation till att röra på mig. Man orkar helt enkelt inte gå ut och gå – inte ens det. Inte ens vara ute och röra på sig. Jag satt och funderade vad det finns för lösningar. När jag träffade Daniel och Niklas på olika event och olika nätverk så upplevde vi liknande problem. Det krävs motivation att gå ut och gå. Det låter så banalt, men det är väldigt många på ett globalt spektrum som inte ens hittar motivationen att gå utanför dörren, säger Semir.

Lyssna på podden och hör hur steplergrundarna Semir Hadiahmetagic, Daniel Malmqvist och Niklas Frisk byggde sitt framgångsrika team, i vilket land som man går minst och vad som är deras populäraste belöning i appen. Du hittar avsnittet direkt i din webbläsare eller där poddar finns.

Tidsstämplar:

05.59 Det här är Stepler
04.28 Så fick de idén till Stepler.
11:02 Så här ser Steplers affärsmodell ut
14:32 Det här är deras populäraste belöning i appen
18:42 Så byggde de sitt framgångsrika team
21:06 Så har de tagit sig från Karlstad och Värmland ut i världen
24:09 Så här ser användandet av Stepler ut mellan olika länder ut och i det här länderna går man minst
25:40 Den här effekten på antal steg en användare tar har Stepler
27:58 Semirs tips till dig som vill lyckas med din startup

Missa inte våra nya avsnitt – lyssna på vår podcast Görbra direkt i din webbläsare eller där poddar finns. Kom ihåg att klicka subscribe och håll dig uppdaterad på de senaste avsnitten.