bookbeat jonas

Skärmböcker utvecklas i Karlstad

BERÄTTELSEN OM VÄRMLAND

Skärmarnas intåg i vår värld har verkligen förändrat sättet som vi tar del av kultur på. Radio, musik – och böcker – streamas nu, direkt in i din telefon. 

Företaget BookBeat tillhandhåller e- och ljudböcker, och växer stadigt. Under 2020 väntar en expansion för bolaget - i Karlstad.

Jonas Ullström är dalmasen som blev värmlänning. Från att ha vuxit upp i Orsa valde han att flytta till Karlstad för att påbörja sina universitetsstudier som dataingenjör. Efter åren på Karlstads universitet styrdes dock kosan mot Stockholm. Där väntade jobb som konsult inom IT. 

- Konsultlivet var verkligen ett speciellt liv, men sedan hittade jag BookBeat. Och som jag trivs!
Jonas Ullström

På BookBeat jobbar Jonas som utvecklare av iOS-appen, det vill säga företagets applikation för Apple-produkter. Han började sin bana hos BookBeat i Stockholm, men längtan efter Värmland blev, till slut, alldeles för stor.

- Jag har alltid älskat Värmland och ville spendera mer tid i Karlstad, samtidigt som jag trivs väldigt bra på BookBeat som företag. På BookBeat vill vi inte fastna i startgroparna, och vill testa idéer skarpt för att kunna utvärdera dem och bli bättre. Därför var första steget i expansionen i Karlstad att helt enkelt finnas på plats och lära oss längs vägen. Nu vill vi bli fler som arbetar här, säger Jonas.

I Karlstad jobbar Jonas tillsammans med ett gäng exjobbare från Karlstads universitet. På sikt kommer fler att anställas på filialen i Karlstad och satsningen på den lokala anknytningen görs för fullt.

- Vi vill utöka samarbetet med universitetet – och det här är en bra början. Jag själv fick mitt första jobb genom kontakter i näringslivet som jag fick genom studierna.