Betalnings- leverans- och försäkringsvillkor

Internationell handel innebär alltid en risk. Levererar säljaren? Kommer köparen att betala? Villkor för betalning, leverans och försäkring används för att minimera riskerna och bana väg för tillit, samtidigt som villkoren i rätt kombination kan ge värdefulla synergier.

Betalnings- leverans- och försäkringsvillkor

Datum:

20 april 2023, kl. 09:00 - 16:00

Plats:
Handelskammaren Värmland, Tullhusgatan 1A, Karlstad samt
Pris:
5300 kronor per person exkl moms för medlemmar och 6400 kronor per person exkl moms för övriga. I priset ingår lunch och fika samt digital dokumentation.

Under utbildningen om villkor för betalning, leverans och försäkring lär du dig hur villkoren kan skapa förtroende i befintliga och framtida affärskontakter. Du får lära dig hur villkoren kompletterar varandra på bästa sätt och hur du på ett affärsmässigt sätt kan kontrollera motpartens ekonomiska status. Utbildningen kan väljas helt fristående men ingår även som en av tre grundutbildningar i Certifiering i export och importhantering. 

För vem är utbildningen?

Säljare och inköpare som vill skapa goda förutsättningar för resten av affären. Operativ personal som vill få en övergripande förståelse för hur villkoren kan kombineras på bästa sätt.

Program

9.00 Utbildningen startar

12.00 Lunch

16.00 Utbildningen avslutas

Innehåll & Upplägg

  • Hur de olika villkoren fungerar, var och en för sig.
  • Vilken inverkan villkoren har på kostnad och risk.
  • Hur villkoren samspelar och kombineras på bästa sätt.

Under kursen varvas föreläsning om betalnings-, leverans- och försäkringsvillkor med grupparbeten där du får omsätta teorin i praktiska övningar.

 

Bra att veta

Utbildningen kan väljas helt fristående och ingår även som en av tre grundutbildningar i Certifiering i export och importhantering. 

Varmt välkommen!

Utbildare:
peter Hellman

Peter Hellman

Västsvenska Handelskammaren
Kontaktpersoner:
Helena Englund arrangerar affärsmässig utbildning för företag

Helena Englund

Utbildningsansvarig