Seminarium – öka din energibesparing och minska energiberoendet 

Att hushålla med energi har nog aldrig varit viktigare. För företag. För alla. Vi behöver ställa om och minska elförbrukningen genom att energibespara på flera olika sätt. HUR kan vi tillsammans, utifrån olika perspektiv och områden, minska externa energiberoendet, energibespara och ställa om? 

Seminarium - öka din energibesparing och minska energiberoendet

Datum:

16 juni 2022, kl. 13.30-15.30

Plats:
Handelskammaren Värmland, Tullhusgatan 1A, Karlstad eller på distans via Zoom.
Pris:
895 kronor per person exkl moms för medlemmar och 1095 kronor per person exkl moms för övriga.

Det händer mycket i omvärlden. Det är allmänt oroligt och vi befinner oss i en tid där energiförsörjningen och beroendet av energi från andra länder påverkar vår vardag. Inte minst från Ryssland. Och kanske är tiden över när vi kan räkna med en trygg och konkurrenskraftig elförsörjning till rimliga priser? 

Hur kan du minska energiberoendet, energibespara och ställa om?

Nu har du möjlighet att lyssna till ett antal företagsrepresentanter som delar med sig av sin kunskap och sina erfarenheter inom energiområdet. Du kommer även få konkreta råd om hur du kan spara energi hemma, på kontoret och inom industrin. Tillsammans kan vi bidra till klimatförbättringar och minska energiberoendet till Ryssland.

Program

  • Erik Kornfeld, vd Karlstad Energi, ger en aktuell bild över hur energiförsörjningen ser ut just nu, vilka de nya förutsättningarna är och vad man kan förvänta sig kring prisutvecklingen för olika energislag framöver. Erik pratar en hel del kring områden som kan vara bra för dig och ditt företag att ha med sig inför kommande strategi- och budgetarbete.
  • Lennart Eberleh, vd Rottneros AB och Örjan Alm, inköpschef Uddeholms AB, delar med sig av sina erfarenheter kring energibesparingar och omställning inom industrin. De visar på ett antal konkreta case och ger sina allra bästa tips.
  • Stefan Sernehed, vd OK Värmland, berättar om deras satsning och arbete med att få ner energiförbrukningen. Det behöver inte vara stora investeringar för att ge resultat! Kanske kan du göra liknande åtgärder på ditt företag?
  • Mikael Rosén, Senior Energikonsult HSB Värmland, ger dig som äger eller/och bor i en fastighet en rad tips hur du kan tänka och vilka åtgärder du kan göra för att minska användningen av el. Även små och enkla förändringar kan skapa stora effekter, både på klimatet och hur mycket pengar du kan spara.
  • Handelskammaren Värmland berättar om hur ett litet kontor kan bidra mer än du kanske tror till att minska energiförbrukningen och därigenom till klimatförbättringar.  
  • Maria Jepson, Projektledare Energi och klimat Länsstyrelsen Värmland, informerar om stöd som finns tillgängliga inom energi- och klimatområdet för ditt företag att ansöka om.

 

 

Varmt välkommen till en eftermiddag där du har möjlighet att höja din kunskap och får en hel del tips och konkreta råd om hur du kan spara energi hemma, på kontoret och inom industrin!

Kontaktpersoner:
Helena Englund arrangerar affärsmässig utbildning för företag

Helena Englund

Utbildningsansvarig