Vad är Berättelsen om Värmland?

Hallå där Ingela Larsson, kommunikationsansvarig på Handelskammaren Värmland! Varför pratar ni så mycket om Berättelsen om Värmland?

– Berättelsen om Värmland är egentligen alla de berättelser som tillsammans utgör bilden av Värmland. Hur det är att leva, jobba och driva företag här. Vilka vi är som lever här och hurdana vi är. Vi har jobbat länge för att stärka berättelsen om det värmländska näringslivet men växlar nu upp ytterligare genom att dela med oss av ännu fler berättelser och annan kunskap.

Varför är det viktigt att stärka Berättelsen om Värmland?

– Av många anledningar. Att fler känner till mer om vårt näringsliv och hur det är att leva och jobba här är spelar stor roll när det kommer till att attrahera nya medarbetare. En korrekt bild är också en förutsättning för att beslutsfattare ska kunna fatta rätt beslut, oavsett om det gäller en företagsetablering eller en investering i exempelvis en bättre tågförbindelse mellan Oslo och Stockholm.

Vilken är bilden av det värmländska näringslivet?

– Utmaningen ligger i att bilden är ganska begränsad. Vi upplever i många samtal att man inte vet så mycket om vilka företag, branscher och karriärmöjligheter som finns här, speciellt om man inte bor i Värmland eller har ett nätverk här. För att stärka bilden av Värmland tror vi dock att vi behöver börja med oss värmlänningar. Att vi får kunskap och fler visste-du-att-berättelser att sprida och vara stolta över.

Hur kommer vi att märka av ert arbete?

– Vi kommer att dela med oss av intressanta, inspirerande och sköna berättelser om företag och människor som finns här i Värmland, som vi såklart hoppas kommer att kommas ihåg och delas vidare. Vi gör det i artiklar, inlägg i sociala medier (oftast under #BerättelsenomVärmland) och på alla våra mötesplatser, genom att vi träffas och ta del andra värmländska företags berättelser. Vi kommer också att dela med oss av fakta och statistik om det värmländska näringslivet. 

Hur gör jag om jag vill bidra till berättelsen?

– Det gör egentligen alla redan, men vi glömmer kanske att berätta om det vi gör. Vi hoppas att fler företag vill dela med sig av sin vardag, glädjeämnen och framgångar – vid fikabordet, i inlägg i sociala medier eller genom att höra av sig till oss. Vi hoppas också att vi är många som hjälps åt att sprida och glädjas åt varandras berättelser. Berättelsen av Värmland skrivs nu, av oss alla och det är tillsammans som vi bestämmer hur den ska låta.

Tipsa oss!

Har ditt företag en spännande affär på gång, en investering, en satsning för ett mer hållbart arbetsliv eller har ni helt enkelt Värmlands skönaste arbetsplats? Hör av dig till Ingela! 👇🏻

Har du en berättelse du vill lyfta? Mejla mig!

Mikael Björemo

Ansvarig marknad och event