Jobba hemifrån hemmakontor

Så jobbar du hemifrån

Sitter du och jobbar hemifrån för första gången på länge, med tanke på rådande situation i världen? Vi har sammanställt ett gäng tips för hur du kan jobba bättre – från hemmet!

Skapa dig en arbetsplats i hemmet. 

Att skilja på arbete och fritid, när man jobbar hemifrån, kanske kan uppfattas som svårt. Rigga upp en plats i hemmet där du bara arbetar. Se till att kaffe, pennor och allt annat finns på plats. När du har paus, lämna ”kontoret”, du har nog gjort dig förtjänt av soffan – på riktigt!

Var lika tillgänglig som innan (om inte mer!)

På kontoret är det enkelt att snabbt få kontakt med sina medarbetare. När du nu sitter hemma ställs det högre krav på dig att sköta kommunikation med kollegor, kunder och leverantörer. Vissa mejl, som annars skulle vara ett personligt samtal, glöms kanske lätt bort. Sätt därför in en rutin att scanna av mejlen fler gånger än vanligt – och svara med en gång.

Håll i arbetstiderna!

Det kan kännas som en enkel grej att ”bara” dra igång tvättmaskinen under arbetsdagen, men en enkel uppgift som sådan kan dra ut på tiden – rejält. Undvik hushållssysslorna under dagen och håll dina sedvanliga arbetstider. Både du – och de i din närhet – mår bra av att du inte sitter med datorn hela kvällen för att hinna ikapp de arbetsuppgifter du tvättat bort under dagen. Och du – glöm inte att lägga in pauser och fikaraster under dagen. Kanske kan du köra en fikarast tillsammans med några kollegor över videolänk?