Internationell handel

Genom Handelskammaren får du hjälp i frågor som rör internationell handel. Vi har en lång och bred erfarenhet av såväl stora som små frågor och ett brett kontaktnät av handelskamrar världen över. Vi vill att våra medlemmars handel med utlandet ska fungera så smidigt som möjligt!

Användarnamn

Lösenord


Glömt inloggninsguppgifter?

EssCert

Elektronisk certifiering är idag det snabbaste sättet att hantera exportdokument. Ansökan sker online här och dokumentet certifieras elektroniskt av oss på Handelskammaren Värmland. Ansök, läs mer eller logga in

Vi går mer mot en elektronisk hantering av all dokumentation. EssCert är enkelt, lätthanterligt, miljövänligt och framförallt tidssparande.

Helena Kohlström Ziegel, project forwarding manager Valmet AB

Rådgivning

Vi hjälper dig gärna att hitta rätt bland alla dokument, regler och förfaranden inför en import- eller exportaffär. Kortare rådgivning är alltid kostnadsfri för våra medlemmar och när det gäller längre uppdrag har vi konkurrenskraftiga priser, speciellt för dig som är medlem.

Läs mer

Krav vid export
Krav vid export varierar från land till land, och om du exporterar till många länder är vårt tips att prenumerera på Skeppningshandboken, som ges ut av Business Sweden. Den innehåller information om exempelvis dokumentkrav och exportrestriktioner. Du finner också mycket av informationen i EU:s marknadsdatabas, Market Access Database. I denna databas kan du kostnadsfritt söka efter vilka dokument som krävs, hur de ser ut samt aktuella tull- och importavgifter.

Krav på visering av Handelskammaren
Vid export till en del länder krävs det att vissa dokument ska vara viserade av Handelskammaren för att import över huvud taget ska få äga rum. Det kan exempelvis röra sig om fakturor och prislistor. Det kan också finnas dokumentkrav i en remburs som innebär att vissa dokument måste vara viserade.

Avgifter för utfärdande
Vi tar ut en avgift för att utfärda och visera handelsdokument, Prislista 2019. Du som är medlem i Handelskammaren Värmland har rabatt.

Copyright © Handelskammaren Värmland | Läs vår integritetspolicy

jail