Certifiering i export- och importhantering

Med 120 års erfarenhet av att stötta värmländska företag i internationell handel kan vi hjälpa er att göra bättre och säkrare affärer. Med en certifiering i export- och importhantering skapar du trygghet för dig själv, er verksamhet och era kunder.

Jordglob på bord. Bilden är stämplad med handelskammaren logo.

Certifieringen består av tre grundutbildningar; Effektiv tullhantering, Betalnings-, leverans- och försäkringsvillkor och Export- och importdokument. Alla noga utvalda för att ge en stabil grund att stå på. Utöver grundutbildningarna ingår en valbar fördjupning inom det område som är mest relevant för dig. 

Certifieringen inom export- och importhantering ger en bred kunskap om skeppningsprocessen där vi lärt oss om avtalsfrågor, lönsamhet och myndighetskrav. Jag upplever att det varit väldigt bra och kompetenta föreläsare på alla utbildningar. De har mycket erfarenhet och ger bra exempel som man kan relatera till. Det är också värdefullt att höra hur andra deltagare hanterar olika frågor och problem.
Jenny Hagebro, Kongsberg Maritime Sweden AB
Jenny Hagebro, Kongsberg Maritime Sweden AB
Vi har fått med oss en bra massa saker som vi har kollat upp efter utbildningarna i certifieringen. Hur gör vi och hur kan vi effektivisera ännu mer? Känslan är att det varit lagom nivå och mängd. Bra uppstyrt.
Felicia Skogholm, Uddeholm

Utbildningarna hålls av handplockade experter som har koll på det senaste inom respektive område. Under utbildningarna varvas föreläsningar av Handelskammarens experter, med case och grupparbeten, där du får omsätta teorin i praktiska övningar. Dessutom får du utbyta erfarenheter med andra inom samma yrkesroll och svar på just dina funderingar.

Därför är det viktigt att trygga den internationella affären:
>> Om du inte har koll, betalar du onödig mycket tull
>> Så påverkar ursprungsland och frihandelsavtal hela företagets affär
>> Incoterms 2020 – säkrar leveransen och exportaffären

Du kan hoppa på när du vill och utbildningarna behöver inte genomföras i någon speciell ordning. Efter genomförande av alla utbildningarna erhåller du ett intyg på att du gått Handelskammaren Värmlands certifiering i export- och importhantering.

Oavsett bransch och storlek på företag är certifieringen ett utmärkt sätt att trygga den internationella affären och spara både tid och pengar!

För vem?

Certifiering i export- och importhantering vänder sig till alla på företaget som är berörda av internationell handel: inköpare, säljare, skeppningsmedarbetare, tulladministratörer m fl.

Väldigt matnyttigt, bra och kunniga föreläsare! Det har varit lärorikt att vara en del i diskussionerna som uppstått under utbildningarna. En bra helhet. Jag tycker certifieringen är bra för att man får gå tre grundutbildningar med möjlighet att välja en fördjupningsdel.
Helena Byberg, Uddeholm
Certifieringen inom export- och importhantering ger en god grund där man får insikt i olika delar i tullhantering och lite extra fördjupning i andra delar. Det är en gedigen utbildning där jag mött bra och pedagogiska föreläsare hela tiden.
Ulrika Clewemar, Tentipi
Ulrika Clewemar, Tentipi

Vilka utbildningar ingår?

Vi erbjuder certifiering i export- och importhantering där nedanstående utbildningar ingår:

Till ovanstående tre utbildningar kompletterar du med en av följande fördjupningsområden:

Paketpris certifiering

Fyra utbildningar för 19 400 kr exkl. moms för medlemmar i Handelskammaren (ord. pris 25600 kr/fyra utbildningar).

24300 kr exkl. moms för övriga deltagare (ord. pris 26400 kr/fyra utbildningar). 

Pris för enstaka utbildningar
5500 kr exkl moms/person för medlemmar, 6600 kr exkl. moms för övriga deltagare.

Anmälan

Här nedan kan du göra din anmälan och boka en plats för att certifiera dig i export- och importhantering. Vill du veta mer innan du anmäler dig så är det bara att du kontaktar Helena Englund. Hennes kontaktuppgifter finner du lite längre ner på sidan.

Som du kan se nedan så är datumen för året satta, men vi fyller kontinuerligt på med nya datum om utbildningarna blir fullsatta. Samt att vi lägger upp alla nya utbildningstillfällen för 2024 så snart vi har spikat dem.

Har du gått någon av av utbildningarna tidigare?

Du som redan deltagit i någon eller några av de utbildningar som ingår ovan, och som vill komplettera för en certifieringen i export- och importhantering - hör av dig till Helena (kontaktuppgifter nedan) för att få prisuppgift och för att veta vad du kan tillgodoräkna dig.

Helena Englund arrangerar affärsmässig utbildning för företag

Helena Englund

Utbildningsansvarig

Vårt program inom internationell handel

Vårt program inom internationell handel innehåller både utbildningar, seminarier och nätverk.