Utbildning om import- och exportdokument

Under vår utbildning om import- och exportdokument lär du dig hantera olika handelsdokument - kommersiella dokument, tulldokument, transport- och fraktdokument, på ett logiskt sätt.

Utbildning om export- och importdokument

Datum:

19 oktober 2023, kl. 09:00 - 16:00

Plats:
Handelskammaren Värmland, Tullhusgatan 1A, Karlstad
Pris:
5300 kronor per person exkl moms för medlemmar och 6400 kronor per person exkl moms för övriga. I priset ingår lunch och fika samt digital dokumentation.

Vid internationella affärer krävs ett antal dokument som säkerställer att varan levereras och att säljaren får betalt. Vissa av dokumenten är obligatoriska medan andra är frivilliga men bra för affären, och du kan exempelvis minska onödiga kostnader för export och import.

Efter avslutad utbildning i import- och exportdokument har du lärt dig:

  • Hur du använder olika kommersiella dokument, tulldokument, transport- och fraktdokument.
  • Vilka dokument som krävs för företagets export och import.
  • Vilka dokument som är frivilliga men som kan användas för att minska onödiga kostnader.
  • Vem som utfärdar de olika handelsdokumenten.
  • Hur olika dokument samspelar
  • Var du hittar rätt information om import- och exportdokumenten

Utbildningens upplägg

Under vår utbildning om Import- och exportdokument lär du dig grunden i dokumenthantering – vilka dokument som krävs och vilka som kan användas för att minska onödiga kostnader. Målet är att du ska få en bra bild av hur dokumenten samspelar, hur du söker upp rätt information och håller dig uppdaterad på området i framtiden. Tillsammans går vi också igenom hur du fyller i vissa handelsdokumenten, exempelvis en tulldeklaration, Bill of Loading eller fakturadeklaration på ett korrekt sätt. Och vad du ska tänka på för att undvika vanliga misstag. Det kan handla om att ha med rätt uppgifter om leveransvillkoret Incoterms i fakturan eller vikten av att ha klassificerat varan korrekt.

Under utbildningen varvas föreläsning om import- och exportdokument med grupparbeten där du får omsätta teorin i praktiska övningar. Utbildningen anpassas efter kunskapsnivån på deltagarna.

För vem är utbildningen i import- och exportdokument?

Alla yrkesroller som hanterar internationella affärer eller dokument – säljare, inköpare eller operativ personal inom import, export, logistik eller inköp.

Bra att veta om utbildningen

Utbildningen i Import- och exportdokument kan väljas helt fristående från vårt utbildningsprogram inom internationell handel och ingår som en av tre grundutbildningar i Certifiering i import- och exporthantering. Certifieringen är skräddarsytt erbjudande för dig som arbetar med internationella affärer och vill bli tryggare i din roll.

Varmt Välkommen! 

Utbildare:
peter Hellman

Peter Hellman

Västsvenska Handelskammaren
Kontaktpersoner:
Helena Englund arrangerar affärsmässig utbildning för företag

Helena Englund

Utbildningsansvarig