Skeppningsnätverk

Skeppningsnätverket riktar sig till dig som jobbar med export/import, logistik och tull. I vårt nätverk träffar du andra som ofta sitter med samma frågor och utmaningar som du, trots att de i vissa fall arbetar i en helt annan bransch. Genom erfarenhetsutbyte med andra i liknande roll, stärker du både dig själv och ditt företag.  

Skeppningsnätverk

Datum:

15 oktober 2024, kl. 09:00-12:00. Resterande tre datum kommer ni gemensamt fram till i gruppen.

Plats:
Handelskammaren Värmland, Tullhusgatan 1 A, Karlstad.
Pris:
7500 kr exkl. moms/person (fyra halvdagar, lunch ingår vid varje tillfälle)
Sista registreringsdagen har passerat.

Vill du diskutera och bolla frågor med andra som jobbar med liknande uppgifter inom internationell handel? Det kan handla om allt från tullfrågor, beviskrav och logistikutmaningar till marknadsspecifika frågor kring handel med ett visst land, frihandelsavtal och dokumenthantering. Kanske känner du att det vore intressant att veta hur andra arbetar för att få tips för att effektivisera egna rutiner? Då är det här nätverket för dig!

Erfarenhetsutbyte, bollplank och nätverk 

I Skeppningsnätverket får du möjlighet att tillsammans med andra, med liknande roll som dig, bolla, diskutera och vrida och vända på frågor, idéer och utmaningar. Vi utbyter erfarenheter, åsikter och tankar. Det skapas också nya relationer – relationer som förhoppningsvis bidrar till att du och de andra deltagarna även i framtiden kommer kunna vara bollplank och stöd till varandra.  

Kunskaps- och erfarenhetsnätverket bygger på att du som deltagare bidrar med inspel, frågor och erfarenheter. Träffarna hålls samman av en samtalsledare från Handelskammaren Värmland.  Ibland deltar gästföreläsare med fördjupad kompetens inom ett önskat område, men framför allt tar vi del av varandras erfarenheter och lyfter egna frågeställningar. 

Det är deltagarnas förväntningar och behov som styr nätverksträffarnas tema, och vi kommer inför första tillfället att kontakta dig, för att höra vad du vill få ut av nätverket och vilka frågor som du gärna skulle vilja diskutera. För att få ut mesta möjliga av träffarna kommer även deltagarna tillsammans överens om vilka förhållningsregler som ska gälla.

För vem? 

Skeppningsnätverket riktar sig till dig som jobbar med skeppningsfrågor (Import/export/logistik/tull) och som söker ett kunskaps- och erfarenhetsutbyte med kollegor från andra organisationer och företag.  

Nätverket är för dig som arbetar på ett företag som är medlem i Handelskammaren Värmland.

Fyra träffar 

Vi träffas vid totalt 4 tillfällen och första träffen kommer att hållas den  15 oktober. Resterande tre träffar bokar vi in tillsammans.

Formatet bygger på att vi ses fysiskt i Handelskammaren Värmlands lokaler. 

 

Vill du veta mer? 

Är du intresserad av att delta i vårt Skeppningsnätverk men vill veta mer innan du anmäler dig? Hör av dig till Alexandra Pfeiffer, alexandra@handelskammarenvarmland.se, 073 812 71 83 

“Skeppningsnätverket är ett superbra sätt att få möjligheten att träffa andra i samma yrkesroll. Alexandra styrde upp träffarna med olika teman som vi höll oss till. Alla delade med sig av erfarenheter, problem och lösningar runt dessa teman, vilket gav mycket. Just utbytet av erfarenheter och hur man löst vissa problem var otroligt lärorikt. Gruppen delade med sig, inga frågor var dumma och det känns bra att man kan höra av sig till de andra i gruppen - om man stöter på problem för att få tips o råd! Jag som sitter ensam med detta på mitt företag blir inspirerad och stärkt av att både få dela med mig av mina erfarenheter – men framför allt; Ta del av andras erfarenheter och kunskap!”
Maria Lindh, Shipping & Accounts Manager/Order Processing, UMV Coating Systems.
“Jag gick utbildningar hos Handelskammaren och har bland annat lärt mig frihandelsavtal, ursprungcertifikat och ata-carnet. Med fördjupade kunskaper spar jag och företaget tid och pengar. Jag gick också med i skeppningsnätverket där jag fick lära av och dela erfarenheter med andra som hade en massa erfarenhet. Nätverket kan jag verkligen rekommendera andra i samma roll att gå.”
Zlatimira från BVT Sweden med en världskarta i bakgrunden
Zlatimira Abadzhieva, project coordinator and logistics på BVT Sweden.
Sista registreringsdagen har passerat.
Kontaktpersoner:
Alexandra Pfeiffer klar

Alexandra Pfeiffer

Internationell handel