Yeo Dahlström, vd och ägare för Stanza

Blir pusslet någonsin klart?

Den här texten skrivs några dagar efter julen har passerat och ett nytt år väntar kring hörnet. Hoppet står till ett vaccin som ska göra vår vardag lite lättare och att vi kan träffas igen. När livet pågår för fullt och jag försöker att sortera mina tankar ser jag ofta formen av ett pussel.

Krönika av Yeo Dahlström, VD på redovisningbyrån Stanza

Det är lätt att hamna i mallen och alltid följa den redan förtryckta bilden. En förtryckt bild som vi egenföretagare har svårt att anpassa oss efter. Vi försöker hela tiden att forma vårt eget pussel och någon förtryckt bild finns inte. Vårt pussel blir aldrig riktigt klart. Stanzas pussel blev för stort och jag hade inte längre en överblick över alla bitar. Jag valde att leta efter en till pusselläggare och hittade min affärspartner Björn. Nu lägger han den delen
av pusslet som jag inte kan och tillsammans lägger vi ett större pussel. 

Tillväxtvänlig miljö

Stanzas tillväxt tillhör vår personal och det är deras förtjänst att vi blev Årets Tillväxtbyrå i Värmland, två år på raken. Alla på Stanza skapar en tillväxtvänlig miljö där unika människor möter andra unika människor. 

Ny teknik - nya krav

Vår bransch inbjuder till att tänka digitalisering och vi behöver anpassa oss. Vi använder oss av det som underlättar och har valt att ta små steg. Ny teknik ställer andra krav och det är lätt att hoppa på den senaste trenden. Vi och våra kunder matas varje dag med nyheter, nya bättre system och automatiseringar som ska underlätta företagarens vardag, samtidigt ska verksamheten pågå som vanligt. En skör tråd att balansera på som också ska ge möjligheten till lite vila och fritid. 

Teknikens framfart gör mycket bra för oss i vår vardag, samtidigt behöver vi skydda oss lite mer. En öppen port in ökar vår sårbarhet och vad får vi egentligen skicka för information över internet?  

Jobba för att leva

Det är lätt att bli fartblind och vi på Stanza är inget undantag. Vi blir smickrade när superlativen kommer till oss och det är lätt att allt tar fart mot en okontrollerad framtid. Vi glömmer bort vad vi kom ifrån och vill tro att det ska hålla för evigt.  

Vårt motto, att vi ska jobba för att leva, försvann lite i det rosa skimmer som sänkte sig över Stanza och nu har vi valt att stanna upp lite och låta pusslet komma ikapp. 

Vi behöver en större farkost

För många år sedan genomförde jag en utbildning där vi fick göra en tankeövning. Jag såg mig själv i en helikopter som svävade över en äng med blommor som ännu inte slagit ut. När jag landade helikoptern slog blommorna ut och ängen blev oändlig. Nu har blommorna fått slå ut och helikoptern har landat. Helikoptern har blivit för trång och vi behöver en större farkost för att resa vidare i. 

Framtiden vet vi ingenting om, men vi ska försöka att lägga vårt pussel, bit för bit, utan att flyga vilse. 

Foto: Per Dahlström